Dijital kayıp yaşamamak için harcama limiti belirleyin!

Dijital kayıp yaşamamak için harcama limiti belirleyin!

Dijital kayıp yaşamamak için harcama limiti belirleyin!

Kaspersky Dijital Ödeme anketine göre Türkiye'deki katılımcıların yüzde 13'ü çevrimiçi bankacılık ve mobil cüzdan hizmetlerini kullanırken karşılaştıkları tehditlere bağlı olarak finansal kayıplar yaşadığı belirlendi.

İSTANBUL (İGFA) - Kaspersky Güvenlik Ağı'na göre sadece Türkiye'de 473 binden fazla finansal tehdit Kaspersky tarafından engellendi.

Bu saldırılar, kredi kartı numaraları ve oturum açma bilgileri gibi finansal bilgileri çalmayı amaçlıyor ve genellikle kurbanları cezbetmek için sosyal mühendislik taktiklerini kullanıyor.

Örneğin katılımcıların yüzde 69'u bu nedenle uykularının kaçtığını ve paralarını geri alma konusunda büyük endişe duyduklarını söylerken, kullanıcıların yüzde 64'ü dijital ödeme sağlayıcılarına olan güvenlerinin azaldığını bildiriyor. Yüzde 67'si bir siber olay yaşadıktan sonra çok daha dikkatli olduklarını, yüzde 79'u virüs bulaşan cihazlarına antivirüs uygulamaları gibi güvenlik çözümleri yüklediklerini ifade ediyor.

Kaspersky Teknik Uzmanlık Başkanı Emad Haffar, pandeminin başlangıcından bu yana Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 47'si dijital ödemeleri kullanırken en az bir olayla karşılaştığını, bu nedenle çevrimiçi bankacılık ve mobil cüzdan hizmetleri dahil olmak üzere yeni teknolojilerle güvenli bir şekilde nasıl etkileşim kurulacağını bilmenin daha önemli hale geldiğini söyledi. 

Kaspersky uzmanları, kullanıcıların dijital ödeme teknolojilerinden güvenli bir şekilde faydalanmalarına yardımcı olmak için şunları öneriyor:

  •     PIN kodunuzu, şifrenizi veya diğer finansal bilgilerinizi çevrimiçi veya çevrimdışı ortamda kimseyle paylaşmayın.
  •     Herhangi bir çevrimiçi işlem yapmak için halka açık Wi-Fi bağlantı noktalarını kullanmaktan kaçının.
  •     Çevrimiçi işlemler yapmak için ayrı bir kredi kartı veya banka kartı kullanın. Finansal işlemlerin takibine yardımcı olması için kartlarınıza harcama limiti belirleyin.
  •     Güvenilir ve resmi web sitelerinden alışveriş yapın.
  •     Finansal işlemler için kullanılan tüm cihazlarınızda güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın. Bu çözümler hileli veya şüpheli faaliyetlerin tespit edilmesine ve ziyaret edilen web sitelerinin güvenliğinin kontrol edilmesine yardımcı olur.

Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Nilüfer’de diş sağlığına tarihsel ve güncel bir bakış

KARATAY HATİCE-FAİK NÜKTE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

TOSYÖV'den Bursa'da anlamlı ziyaret

Muğla'da arıcılara yeni bir müjde!

MASKİ Yuntdağlı muhtarların taleplerini dinledi

Gebze’de Öğretmenler Günü Turnuvası

AVCILAR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Kocaeli’nden gönülleri ısıtan hizmet

Muğla'da 'Mor' farkındalık

ÜNYE TARİHİ BU MÜZE İLE HAYAT BULACAK

ESOGÜ ÖĞRENCİLERİNDEN DOĞAL YAŞAM MERKEZİ'NE ZİYARET

KÂĞITHANE’DE AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Bursa'da erkekler kadına şiddeti konuştu

Çetin Ay “Polislerde Ağlar”

Belediyeden Emniyete Araç Desteği

Başkan Altay Tramvay Hattı Projesi'ni yerinde inceledi

Sakarya’da zabıta denetimlerini sıklaştırdı

KAZIM KURT: “KADINA YÖNELİK ŞİDDET HER GEÇEN GÜN BOYUTUNU ARTTIRARAK VAHŞİLEŞİYOR”

Çocuklarla doğru iletişim anlatılacak

Bursa'da düdükler kadına şiddetin durması için çaldı

Doğa tutkunlarına kar sürprizi