'Üniversitelerde havacılıkla ilgili bölümler revaçta'

Özel havacılık şirketlerinin artması, hava ulaşımındaki hızlı büyüme ve gelişim süreci, nitelikli personel ihtiyacını beraberinde getiriyor.

Yükseköğretim Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde Türkiye'de sınırlı sayıda yükseköğretim kurumu “Tanınan Okul” sertifikasına sahip olduğu ve bu sertifikasyona sahip üniversitelerden mezun olan öğrencilerin birçok ayrıcalıkla mezun olduğu belirtildi.

“Ayrıcalıkları var”
Konuyla ilgili açıklama yapan Uçak-Uzay Yüksek Mühendisi Dr. Haluk Kul, “Hava aracı bakım uzmanlığı yükseköğrenim görmüş olan uzmanların, öğrenimleri süresince çalışma deneyimi konusunda kısıtlı olmaları nedeniyle mağdur olmamaları için bu çalışma başlatıldı. Öte yandan gördükleri öğrenimin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) istediği kalite yönetimi ve güvencesi sistemlerine sahip olabilmesi için SHGM "Tanınan Okul" adı verilen bir sertifikasyonu hayata geçirildi. Bu sertifikasyona sahip olan okullardan mezun olanlar için birtakım ayrıcalıklar söz konusu” dedi.

“İki yıllık kazanım sağlıyor”
Ayrıcalıklar hakkında bilgi veren Dr. Haluk Kul, “Meslekte lisanslı uzman olmak için bir çalışma süresi var. Tanınan okuldan mezun olanlarda B1 ve B2 lisansına yönelik olarak bu süre beş yıldan üç yıla, A lisansına yönelik olarak da 3 yıldan 2 yıla iniyor. Öğrenimleri süresince öğrenciler ‘Temel Pratik Eğitim Kayıt Defteri' içindeki işlemleri yapabiliyor ve defterlerine işleyebiliyor. Tanınan Okul tarafından düzenlenen ‘Modül Muafiyet Sınavları' içinde başarılı olurlar ise ‘Modül Muafiyeti' imtiyazına ayrıca sahip olabiliyorlar” diye konuştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uçak Elektrik-Elektronik, Uçak Gövde Motor Bakım Bölümlerinde ve Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojileri Programında okuyup başarı ile bitiren öğrencilerin belirtilen imtiyazlara sahip olarak mezun olacaklarına vurgu yapan Dr. Haluk Kul, üniversitenin yakın zamanda sertifikasyon kapsamını B2 ile genişlettiği bilgisini de verdi.



ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Düzce Melen Köprüsü'nde feci son! 1 ölü

Manisa’da kadına yönelik şiddete birlikte 'Dur' dediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm imkanlarımızla kardeşlerimizin yanında olacağız

Malatya Doğanşehir 4,6 büyüklüğünde sallandı!

Edirne Keşan'da özel öğretmenler Zeybek oynadı

TOFAŞ potada Mersin'i mağlup etti

Bursa Büyükşehir'de KOAH ve tütünün zararları anlatıldı

Irak'ın kuzeyinde 10 terörist daha etkisiz!

Yeniden Refahlı Bekin: UCM tutuklama emri yeni bir dönüm noktası

Mersin iki organizasyona ev sahipliği yapacak

'Mavi gözlü dev' Bursa'da anıldı

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

Kızılay yolda kalanların yanında!

Muğla Milas'tan şiddete karşı 'tutum' belgesi

Bursa İnegöl'de şiddete karşı anlamlı farkındalık

Manisa'dan 25 Kasım'a özel film gösterimi

Sosyal Güvenlik'e yeni paket... Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

Malatya'da karla mücadele sürüyor

Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın'dan öğretmenlere ziyaret

Sakarya’da sözü verilen konferans salonu kapılarını açtı