Dünyada ve Türkiye'de tek... Otoklav sistem sadece bu bulgurda kullanılıyor

Dünyada ve Türkiye

Dünyada ve Türkiye'de tek... Otoklav sistem sadece bu bulgurda kullanılıyor

Dünyada ve Türkiye’de ilk olarak Otoklav Sistemini kullanan Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasından çıkan Torku bulguru, lif ve protein bakımından zengin olmasının yanı sıra ürünlerdeki besinsel fire kaybının da önüne geçiyor.

KONYA (İGFA) - Konya Şeker bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve mevcut alanı 120 bin metrekare olan Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikası, 62 bin proje alanı ve 24 bin metrekare kapalı alanı ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

36 bin ton buğday stoklama kapasitesine sahip fabrikada buğday işleme kapasitesi 120 ton ve günlük üretim kapasitesi 100 ton olarak bilinirken, yapılan iyileştirme çalışmaları ile de bu rakamın artırılması hedefleniyor. Kalite ve kapasite alanında başlatılan iyileştirme çalışmaları Mart - Nisan aylarında tamamlanacak ve tesis başarılı faaliyetlerini sürdürecek. Bölge çiftçisinin makarnalık buğday hasadı ile  başlayan süreç alınan buğdayların ön analiz laboratuvarlarında analizleri yapılarak kalite kriterlerine göre sınıflandırılması eşliğinde devam etmektedir.

Kalite kriterlerine göre sınıflandırılan buğdaylar her biri 6 bin ton, toplamda 36 bin ton stok silolarına alınmaktadır.

Buğdayın ön temizleme aşamasında Alman BÜHLER ve AMANDUS KAHL  teknolojisi Türkiye'de ilk defa Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikası'nda kullanıldığına dikkati çekilirken, ön temizleme aşamasında buğday dışında kalan ve bulgurun kapasitesini bozan tüm yabancı maddelerin temizlendiği, tam otomasyon sistem ve SORTEX kameralı ayrım sistemi kullanılan bu aşamada da Türkiye'de ilk kez Alman teknolojinin kullanıldığı kaydedildi.

Torku bulgurunu diğerlerinden ayıran en önemli kısımlardan birisi de kalitede son derece önemli etkisi olan pişirme ve kurutma safhası olduğuna dikkati çekilirken, ön haşlamadan çıkan buğdaylar Otoklav Sistemine girmekte, bu sistem buğdayın içerisindeki renk yapısına ve besinsel değerlerine zarar vermediği gibi buğdayın protein ve lif yapısını da korumaktadır. Aynı zamanda bu sistem sayesinde su tasarrufu da sağlanmaktadır.  


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bursa Büyükşehir'de KOAH ve tütünün zararları anlatıldı

Irak'ın kuzeyinde 10 terörist daha etkisiz!

Yeniden Refahlı Bekin: UCM tutuklama emri yeni bir dönüm noktası

Mersin iki organizasyona ev sahipliği yapacak

'Mavi gözlü dev' Bursa'da anıldı

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Kolombiya ile İzmir arasında kardeşlik ilişkileri gelişecek

Kızılay yolda kalanların yanında!

Muğla Milas'tan şiddete karşı 'tutum' belgesi

Bursa İnegöl'de şiddete karşı anlamlı farkındalık

Manisa'dan 25 Kasım'a özel film gösterimi

Sosyal Güvenlik'e yeni paket... Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

Malatya'da karla mücadele sürüyor

Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın'dan öğretmenlere ziyaret

Sakarya’da sözü verilen konferans salonu kapılarını açtı

Malatya Büyükşehir, hastalara ve yolda mahsur kalanlara yardım etti

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI HASAN KILCA’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

BAKAN YUMAKLI: DSİ'YE ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA 515 İŞÇİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Mehmet Akif Ersoy ''Ortadoğu’daki Medya Algısını'' anlattı

Van’da 10 yeni kütüphane hizmete açıldı

Nilüfer’de diş sağlığına tarihsel ve güncel bir bakış