873 adet etkileşimli e-içerik EBA'da yayımda

873 adet etkileşimli e-içerik EBA

873 adet etkileşimli e-içerik EBA'da yayımda

Bilim ve sanat merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin zihinsel, sosyal-duygusal, fiziksel ve ahlaki bakımdan çok yönlü gelişimini destekleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki BİLSEM öğretim programlarına uyumlu şekilde üretilen 873 adet etkileşimli e-içerik, EBA'da yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - BİLSEM Destek Eğitim Programı'nda yer alan 419 İngilizce, 360 sınıf etkinliği ve 94 bilişim teknolojileri ve yazılım dersi e- içeriği, yıl boyunca Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen e-içerik geliştirme eğitimlerine katılan öğretmenlerden oluşan ekipçe hazırlandı.

Üretilen e-içerikler, öğrencilere zenginleştirme ve derinleştirme yoluyla öğrenme fırsatı sunarken aynı zamanda öğrencilerin etkileşim üzerinden aktif öğrenme sürecine dâhil olmalarına katkı sağlıyor.

Özel yetenekli öğrencilerin bilişsel yeterlikleri dikkate alınarak hazırlanan e-içerikler özgünlük, tutarlılık, kullanım kolaylığı, yeniden kullanılabilirlik, güncellik, ekonomiklik, ortamdan bağımsızlık, zamansal yakınlık vb. gibi teknolojik ve tasarımsal ilkelerine önem verilerek hazırlanarak içeriklerde hedef kitlenin özelliklerine uygun etkinlere yer verildi.

Özel yetenekli öğrencileri öğrenme sürecinde aktif kılmak amacıyla hazırlanan e-içeriklerde eşleştirme, çoktan seçmeli, sıralama, okuduğunu anlama, doğru yanlış soruları gibi etkinliklerin yanı sıra şifreyi bulma, videoyla ilgili soruları cevaplama gibi öğrencilerin yaratıcılık becerilerini ön plana çıkaran farklı türde etkinliklere de yer verildi.

Hazırlanan e-içerikler, öğrencilere oyunlaştırma yoluyla etkileşimli bir öğrenme fırsatı sağlamakta ve öğretim programına uygun çoklu ortam araçları ile öğrencilerin eğlenerek öğrenebilecekleri, öğrendiklerini kalıcı hâle getirebilecekleri, anlık geribildirim alabilecekleri alternatif bir öğrenme imkânı sunuyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Sakarya Taraklı yeni yüzüyle sakinlerden tam not aldı

Başkan Ovalıoğlu: Kadınlar karar verici konumda olmalı

'Renklerin İzine' Bursa LÖDER'in yanında

Bursa Gemlik'te CHP'den çocuk istismarına tepkili eylem

Trenlere milli check-up! Sistem Ankara'dan kontrol edilecek

Konya Selçuklu'nın yollarına konfor

Antalya'da gitar festivali sona erdi

Bilecik’te jandarma ve polisten ortak operasyon

Torunu Hasan Ali Yücel’in hayatı Bursa Osmangazi'de anlatıldı

Mardin Artuklu Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Kayseri Büyükşehir bilişim ekibini belirledi

Güney Afrika ve Sri Lanka büyükelçileri Kayaşehir'i gezdi

Darıca Türkelispor son nefeste galibiyeti perçinledi

Bilecik'e AFAD Eğitim Merkezi kuruluyor

ORMEK, eğitimleriyle öne çıkıyor

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Şair ve yazar Ahmet Ümit İzmirlilerle buluştu

Çatalpınar Maden Mahallesinde asfalt sevinci

İstanbul Bakırköylü kadınlara ücretsiz mamografi

Berkay İzmir'de sahne aldı

Mansur Yavaş'tan Başkan Seçer'e ziyaret