Afetin derin izler bıraktığı Hatay'da son durum ne?

Afetin derin izler bıraktığı Hatay

Afetin derin izler bıraktığı Hatay'da son durum ne?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden tam 9 ay sonra, depremin en şiddetli hissedildiği illerimizden biri olan Hatay'da son durum nedir? Herkes Duysun ekibi bölgeyi ziyaret ederek, vatandaşların sıkıntılarını ve hikayelerini dinledi.

Ahmet GÜNAY - M. Taha ÇELİKBAŞ - Duygu TAŞKIRAN - Herkes Duysun
HATAY (İGFA) -
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkisi altına alan yıkıcı depremlerin üzerinden tam 9 ay geçti.

Maddi-manevi büyük kayıpların verildiği, yüreklerin paramparça olduğu ancak bu parçaların yine 'tek yürek' olarak birleştiği deprem, Türkiye ve dünya gündemini ciddi şekilde sarstı. Peki depremin en şiddetli hissedildiği illerden biri olan Hatay'da son durum nedir? Depremzede vatandaşlar, sürecin nasıl ilerlediğine dair görüşlerini Herkes Duysun ekibiyle paylaştılar.

"9 AY, 9 YIL GİBİ GELDİ"

Depremin üzerinden geçen bu 9 aylık sürecin 9 yıl gibi geldiğini söyleyen bir depremzede, "Aylarca çadırda kaldık şu an ise konteynerde yaşıyoruz. Çarşımızı açtık, çalışıyoruz. İşlerimiz iyi ama yine de sanki bir boşluk var. 60 yaşındayım ama 60 yıldan sonra kendimi sıfırdan başlamış gibi hissediyorum." dedi.

Şehirde neredeyse yıkılmayan bina kalmadığını belirten vatandaş, en az 3 yıl daha konteynerde yaşayacağına inandığını, yeniden yapılanmanın 2 sene içerisinde bitemeyeceğini söyledi.

"SOSYAL HAYATIMIZ YOK"

Tüm bu sürecin çok zorlu ilerlediğini ve yeni yeni toparlanmaya başladıklarını belirten bir başka depremzede, "Yaşam anlamında çok zorlanıyoruz çünkü hiçbir şekilde bir sosyal hayatımız yok. Evimize geçtik ama korkuyoruz. Güvenlik açısından da sıkıntılı bir süreçteyiz. Her yerde hırsızlar dolaşıyor." ifadelerini kullandı.

Elektrik, internet ve suya kavuştuktan sonra biraz daha rahatladıklarını ancak evi olmayan, dışarıda kalan vatandaşların memleketi terk ettiğini belirten bir diğer vatandaş, onların da geri dönmesini umutla beklediklerini söyledi.

Çadırlarda yaşayan insan sayısının azaldığını ve çarşıların açıldığını söyleyen vatandaş, bu insanların artık kendi evlerini istediğinin de altını çizdi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor