AGT SORUNLARI ÇALIŞTAY’DA MASAYA YATIRDI

AGT SORUNLARI ÇALIŞTAY’DA MASAYA YATIRDI

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan ve beraberindekiler Çalıştay öncesi gün Anıtkabir’de Atatürk’ü huzurunda ziyaret ederek çelenk bıraktılar.

Daha sonraki gün ise Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği tarafından Demonti otel’de  'Gıda ve Tarım' çalıştayı düzenlendi.

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan,” Kadının tarımda görülmeyen emeği, bugün üretimden tüketime en yoğun kullanılan emeğin kendisidir. Ülkemizde tarımsal üretim kadın istihdamının en yoğun olduğu sektör olarak istatistiklere yansımaktadır” dedi.

HABER: Ali Fikret

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan,” Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği tarafından Ankara'da 'Gıda ve Tarım' çalıştayı düzenlendi. Ankara Gıda Ürünleri Derneği Başkanı Canan Ceylan, çiftçilerin en önemli sorununun üretimde yaşanan girdilerin pahalı olmasından dolayı mağdur olduklarını ve çiftçilerin ürettiği ürüne devlet tarafından garanti verilmediği söyledi. Düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Gürbüz Mızrak, TOGEM emekli Genel Müdürü Müslüm Beyazgül ve  Türk Dünyası ve Uluslararası İş Adamları Yatırım Birliği Federasyon Genel Başkanı Prof. Dr. Seyit Ahmet Bağcı katıldı.

CEYLAN “AMACIMIZ TARIMDA YAŞANAN YAPISAL SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEBİLMEK, ÇİFTÇİ İLE DEVLETİ BİRBİRİNE YAKLAŞTIRMAK”

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan,” Uzmanlar, küresel savaş, yeni pandemi riskleri, küresel ısınma ve su kaynaklarının azalışı gibi faktörlerin gıda güvenliğinin tehdidi dolayısıyla tarımın, geleceğin en stratejik sektörü olduğu ve bu alana yatırımın önemini işaret ediyor. Ankara Gıda Tarım Üreticileri Derneği olarak amacımız tarımda yaşanan yapısal sorunlara çözüm üretebilmek, çiftçi ile devleti birbirine yaklaştırmak” dedi.

CEYLAN; “ KADINLAR TARIM SEKTÖRÜNDE SADECE ÜRETİCİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİRİKTİRİCİ, KORUYUCU VE GELİŞTİRİCİDİR”

Ceylan,” Çiftçimizin bitkisel üretimde en önemli sorunu gübre ve mazot gibi temel girdi maliyetlerinin yüksek olmasıdır. Hayvansal üretimdeki yem maliyetlerinin yüksek olması da bitkisel üretimdeki yüksek maliyetlerden kaynaklanmaktadır. Bu maliyeti düşürmek için desteklerin tabana yayılması ve her çiftçinin faydalanması önceliğimizdir. Bilgi ve teknolojinin olmadığı üretimin verimli olması mümkün değildir. Bu yüzden tarımı daha verimli hale getirmek için eğitim çalışmalarına başladık. Sulama, ekilecek ürün, toprağın analizi, pazarlama konusunda eğitimler pilot bölgelerde devam ediyor. Özellikle tarımla uğraşan kadınlarımız bizim için önem arz ediyor. Kadınlar tarım sektöründe sadece üretici değil, aynı zamanda biriktirici, koruyucu ve geliştiricidir” diye konuştu.

‘EN ÇOK KULLANILAN KADIN EMEĞİDİR’

Ceylan,” Mevcut üretim modeli kırsalda kadınların ücretsiz aile işçisi veya güvencesiz çalışan iş gücü olarak görülmesine neden olmaktadır. Kadının tarımda görülmeyen emeği, bugün üretimden tüketime en yoğun kullanılan emeğin kendisidir. Ülkemizde tarımsal üretim kadın istihdamının en yoğun olduğu sektör olarak istatistiklere yansımaktadır. Bunların yanı sıra bakanlığın ve devletin çeşitli kurumlarının verdiği destekleri, ne yazık ki çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan işletmeler detaylı olarak bilmiyor. Biz Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği olarak burada devreye giriyoruz. Hem bu konuda bilgilendirme yapıyor hem de çiftçinin faydalanabileceği teşvikler konusunda yol gösteriyoruz. Sadece bununla da kalmıyor, tüm prosedürlerde yanında oluyoruz. Aynı zamanda devletimiz ve üreticilerimiz arasında köprü olup, çıkan tüm mahsule alım garantisi vermek için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: SORUNLARI ÇALIŞTAY’ MASAYA YATIRDI

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İç Anadolu.Devletin Göz Ardı Edilen Kalbimi

BAŞKAN ATAÇ: "HEP BİRLİKTE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

BAŞKAN TAVLI, “SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR”

Başkan Görgel; “Kahramanmaraş, Engelsiz Şehir Hedefiyle Türkiye’ye Örnek Olacak”

Görgel: “500 Binden Fazla Vatandaşımız Kitap Fuarı’mızı Ziyaret Etti”

-“BİZİM KIZLAR” DEPLASMANDA YEŞİLYURT SPOR’U 3-1 YENDİ

Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları başladı

Spor Okulları İle Çocukların Zihinsel ve Bedensel Gelişimine Katkı Sağlanıyor

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “TARİHİ YAPILARIN KORUNMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ, ÖDÜLLERLE TAÇLANDIRILMAKTADIR”

-BAŞKAN BAKKALCIOĞLU, KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Yeni Dönem Yüzme Kursu Kayıtları

KÂĞITHANE’DE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRICAK KÖPRÜ ÇALIŞMASI

Minikler Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Mutlu Çocuklar Sokağı Engelsiz Yaşam Köyü’ne Taşındı

Çanakkale Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı Hazırlandı

Merkezefendi’de Gençler AYT ve TYT Deneme Sınavlarının İlkini Tamamladı

"KALKAN-33" Operasyonlarında 115 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

Eşbaşkan Uzunay Bahçesaray kayyım protestosunda

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NDAN, DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Başkan Görkem Duman asker uğurlama törenine katıldı

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL SANAT ETKİNLİĞİ: “ENGEL YOK”