AKSED: Srebrenitsa kararı memnuniyet verici

AKSED:  Srebrenitsa kararı memnuniyet verici

AKSED: Srebrenitsa kararı memnuniyet verici

Konya’da faaliyet gösteren, Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun, aldığı, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" olarak ilan edilmesine ilişkin kararı geçte olsa memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

KONYA (İGFA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesi yönündeki istenilen karar tasarısını kabul etti.

Modern dünyanın utanç vesikalarından biri olan Srebrenitsa soykırımının acısı hala tazeliğini koruyor. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'nın gördüğü en vahşi katliam Srebrenitsa'da yaşandı. 1995 Temmuz ayında dört bir tarafından kuşatılmış açlık ve hastalıklarla boğuşan Srebrenitsa'da on binlerce masum insanın çaresizlik içinde seslerini duyurabilme mücadelesi verdi.

Konya’da faaliyet gösteren, Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" olarak ilan edilmesini geçte olsa memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

29 YIL ÖNCE SREBRENİTSA'DA NELER YAŞANDI?

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin hemen ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplar'a teslim edildi. Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrol ettiği bölgeye gitmesine izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık bölge, fabrikalar ve depolarda öldürdü, katledilenler toplu mezarlara gömüldü. Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı, 2007'deki kararında, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinden (ICTY) gelen kanıtlar doğrultusunda, Srebrenitsa ve civarında yaşananları "soykırım" olarak nitelendirdi. Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybedenlerden kimlik tespiti yapılamayan ve cenazesine ulaşılamayan 1600'den fazla kişi bulunuyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “EVLATLARIMIZ, MEMLEKETİMİZE FAYDALI BİREYLER OLARAK YETİŞİYOR”

Gramaj bilgisi vermeyenler denetim altında

Sinemalarda bugün: 7 yeni film vizyonda!

İzmirli fotoğrafçıların torunları dedelerini yad etti

Başkan Çiftçi 'Kariyer Günleri'nde gençlerle buluştu

ÇEKÜL'den 'geleceğe nefes' çağrısı

Ağızdan nefes alıp veren çocuklarda sıklıkla görülüyor... Dikkat!

KÜTAHYALI MİNİKLER TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİNDE YILDIZ GİBİ PARLADI

BAŞKAN ALTAY İKİ ÖNEMLİ SELÇUKLU ESERİNDEKİ RESTORASYON ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

CW Enerji satış noktalarını Antalya'da ağırladı

Sakarya’da hikayeler arası yolculuk

Sakaryalı miniklere diş sağlığının önemini anlatıldı

Suriye'nin kuzeyinde 5 terörist etkisiz

MASKİ'den ihtiyacı olan bölgelerde yerinde inceleme

Ağva Deresi geçiş noktası kapatıldı

Manisa'da Sanatın Yaşı Yok! Sınırlama Kaldırıldı

BAŞKAN HÜRRİYET, SABAH NAMAZI SONRASI SELVİLİ CAMİ CEMAATİYLE BULUŞTU

LÖSEV Berlin’de görkemli kuruluş ile faaliyetlerine başladı

Avrupa’da yepyeni oyun : Müsaitseniz Aşık Olabilir Miyiz?

Kocaeli'de geleceğin teminatı çocuklarda

İBB İştirak Şirketi Boğaziçi Yönetim AŞ’den Eyüpsultan Belediyesi temizlik personeline eğitim