Ali Babacan: "Varlık içinde yokluk yaşıyoruz"

Ali Babacan:

Ali Babacan: "Varlık içinde yokluk yaşıyoruz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Mamak’ta yaptığı ev ziyaretiyle vatandaşların evine misafir oldu.

ANKARA (İGFA)- Bir genç  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a teknolojik ürünlerin pahalılığından dert yandı. “Bir bilgisayar bile 14-15 bin liradan başlıyor. İktidara geldiğiniz zaman nasıl bir planınız var?” diye sordu. Babacan şunları söyledi:

“Bir; bunların hepsinin vergisinin inmesi gerekiyor. Vergi oranları bazı ürünlerde çok yüksek. Bazı ürünlerde hem KDV hem gümrük vergisi, ÖTV var. İkincisi; bunların fiyatları hep dövize bağlı olduğu için kur yükselince hepsinin fiyatları alıyor başını gidiyor. Hem kurun makul bir seviyede olması gerekiyor hem de insanların gelir seviyesinin yüksek olması gerekiyor. Bunun için ekonominin topyekûn büyümesi gerekiyor. O da güvenle olur. Güveni sağladığınız zaman hem ekonomi büyüyor, yatırımlar oluyor, yeni iş sahaları açılıyor hem de paranıza güven varsa paranız böyle pul olmuyor.”

Gencin “Bu kadar çökmüşken yurtdışındaki yatırımcı güvenebilir mi?” sorusunu yanıtlayan Babacan:“Güvenir çünkü onlar daha önce Türkiye’nin iyi dönemlerini gördüler. Türkiye’nin potansiyeli çok büyük. İyi kadrolar tarafından düzgün yönetildiğinde çok hızlı büyüyor Türkiye. Onun için iktidar değişikliği olup iyi bir kadro iş başına geldiğinde yatırımlar hemen başlar, iş sahaları açılmaya başlar ve çabuk düzelir. Daha önce biz bunu 2001-2022 krizinde yaşadık. Türkiye krizlerden çok çabuk çıktı. Ama son on yıldır Türkiye sürekli inişte.”

“Yurtdışına kaçmayı düşünüyorum” diyen gence Babacan şöyle karşılık verdi:“Yurtdışına kaçmayı düşünen yüzde 80. Üstelik anne babalar da gitsinler istiyor. Ama Türkiye’nin yükseldiği, genç nüfusun kalkındığı dönemleri yaşadık. Ülkeyi yöneten kadro, düzgün bir kadro olduğu zaman, işini bilen, dürüst insanlardan oluştuğu zaman ülke hemen ayağa kalkıyor. Avrupa’nın en büyük toprakları bizde, en büyük nüfus bizde, en genç nüfus bizde, en büyük tarım arazileri bizde. Varlık içerisinde yokluk yaşıyoruz.”


 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İstanbul-Moskova arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

Bakan Tekin'den Adıyaman'da eğitime toplu temel

ESDER'den Bursa esnafına destek

Başkan Kasım Bulan: “Milletvekili Sakık, burası asıl senin babanın çiftliği değil”

BAJA Şampiyonası’nda Melis Aksöz’ün hedefi podyum görmek

Kırmızı et fiyatları ateş pahası

Afra Gürlüler ve Özkan Kaya nişanlandı

Bakırköy’de afet farkındalık eğitimleri sürüyor

Neşet Ertaş Muğla’da anıldı

Evlenecek çiftler ilk darbeyi ekonomiden alıyor

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Tarihi Yenişehir Panayırı 40 yıl sonra yeniden kuruluyor

Bursaspor ikinci iç saha maçını da kapalı gişe oynayacak

YASAV yeni sezona bu akşam merhaba diyecek

Sıfır Atık'ta 185 milyar TL ekonomiye geri kazandırıldı... 7. yıl sloganı belirlendi

2,9 milyar TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

İletişim'den 'Suriyelilere özel hastane' iddialarına açıklama

Başkan Yıldız Kaklıç’ta yol sözünü tuttu

Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı'nda konuştu

Adem Şahin, New Jersey'de 4. evre kanserle mücadele ediyor