“Ali Dağı 360 parkuru afetlerde çok önemli görev yapacak”

“Ali Dağı 360 parkuru afetlerde çok önemli görev yapacak”

“Ali Dağı 360 parkuru afetlerde çok önemli görev yapacak”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Valiliği öncülüğünde Talas Belediyesi, AFAD ve diğer kurumların katılımıyla Ali Dağı’nda düzenlenen yangın tatbikatında, “Burada açtığımız Ali Dağı 360 parkuru afetlerde çok önemli görev yapacak.” dedi.

KAYSERİ (İGFA) - Ali Dağı Atlı Polis Grup Amirliğinde düzenlenen programda senaryo gereği yangın ihbarı üzerine polis, itfaiye, ambulans, Talas Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri anında harekete geçti.

Ekiplerin itfaiye aracı, polis TOMA aracı, belediye tankerleriyle müdahaleye başladığı Ali Dağındaki değişik noktalarda başlayan yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yoğun dumana maruz kalan vatandaşlar ile hayvanların da kurtarıldığı tatbikatta mobil baz istasyonları da anında kuruldu.

“BAŞKANIMIZIN ELBİSTAN’DAKİ ESERİNE ŞAHİDİM”

Her türlü müdahale ekiplerinin teyakkuzda olduğu yangın tatbikatının ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Her türlü afete hazırlık için bir tatbikat yapıldı. 482 arama kurtarma personeli arama kurtarma çalışmasına katıldı. 25 kamu kurumu ile 6 sivil toplum kuruluşu 46 araçla önceden ne yapacaklarını bilerek zaman kaybetmeme adına alana hemen gelerek yerlerini aldılar. Buradaki amacımız bunun gerçeğe dönüşmesi durumunda arkadaşlarımızın önceden hazırlıklı olması. Asrın felaketi depremde bütün kurumlarımız, belediyelerimiz yardıma koşmuştu. Talas Belediye Başkanımız da Elbistan’da önemli bir eser yaptı, ben şahidim. Biz sadece kendi ilimiz için değil ülkemiz için de afetlere hazır olmak zorundayız.” diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, doğal afetlere hazırlıklı olmak için Ali Dağı’nda gerçekleştirilen yangın tatbikatına AFAD birlikte hareket etmenin ön hazırlığını yaptıklarını söyledi.

“PARKLARA AFET KONTEYNERİ KOYDUK”

Başkan Yalçın, “Talas Belediyesi ve daha önce görev yaptığım Büyükşehir Belediyesi olarak çok miktarda ağaçlandırmıştık. Daha önce 300 bin ağacı, son 5 yılda da 100 bin ağacı diktik. Belediye olarak Ali Dağı çevresine açtığımız 360 yolundaki ağaçlar şehrimize renk kattı. Zirveye çıkan ve 360 yolu afetlerde çok önemli görev yapacak. 5 kadar yangın hidrandı var. Ormanlık bölgede bu kadar hidrandın olması çok az rastlanacak bir şey. Yani su hazır. Yangın söndürme araçları suyu bittiğinde şehre inmek zorunda kalmayacak. Ali Dağında kontrol altına alınamayacak yangın düşünemiyorum. Afete her an hazırlıklı olmalıyız. Sürekli tatbikatlar yapıyoruz. Sadece Ali Dağında değil Talasımızın en büyük parklarına acil afet konteyneri koyarak depreme ve diğer afetlere hazırlığımızı ortaya koyduk. Allah afetlerden korusun. Bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde teknik personele hizmet içi eğitim

Netflix'ten genç yeteneklere destek

Siber güvenlik ihlali bir işletmeyi nasıl batırabilir?

Emeklilerin hesaplarında inceleme yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe mahsulü anayasa Türk demokrasisine yakışmıyor!

Başarılı 'Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri' ödüllendirildi

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

Bursa’nın o mahallesi suçun merkezi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

İzmit Belediyesi Kapanca Sokak Festivali başlıyor

Kestel kötü kokular ile burun buruna

Bursa Nilüfer'in kırsal mahallelerindeki 3 kaçak yapı yıkıldı

Muğla Büyükşehir hafriyat kamyonlarını uydu takip sistemi ile denetliyor

Konya, 'Kentsel Hareketlilik'te RAPTOR'a seçildi

TEV'e uluslararası üç ödül

Anıl Can yeni şarkısıyla çok sevildi

Malatya’ya nefes aldıracak çalışmada sona gelindi

Balat metro istasyonunun kapalı olması öğrencileri ve velileri mağdur ediyor

Başkan Pekyatırmacı Buhara Sosyal Tesisi’ni ziyaret etti

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

ASM çalışanları seslerini İstanbul'dan yükseltti