KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

'Altın Karagöz' başlıyor

'Altın Karagöz' başlıyor

 Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın 36’sı yarın başlıyor.

BURSA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Referans Holding’in ana sponsorluğunda Durmazlar Holding, SÜTAŞ, Hayat Hastanesi, Bursa Kültür AŞ, BURFAŞ, BURSA SU ve Kardelen Kestane Şekerlerinin destekleriyle gerçekleştirilen, 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Anıtı önünde saat 18.00’da yapılacak açılış konuşmaları ile başlayacak. Açılış töreni ardından yarışmaya katılan ülkelerin temsilcileri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BKSTV Başkanı Metin Atış’la birlikte güvercin uçurtarak dünyaya barış mesajı verecekler.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 62. Uluslararası Bursa Festivali’nin Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ile birlikte gerçekleştirdiği muhteşem açılışın ardından yine Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile dünyanın farklı ülkelerindeki kültürlerin Bursalılar buluşacağını söyledi. 23 ülkeden 720 dansçının yanı sıra 26 da Bursa’daki yerel halk dansları topluluklarının bir hafta boyunca Bursa’nın dört bir yanında Bursalılarla buluşacağını söyleyen Bozbey, “Uluslararası alanda ülkemizin dünyadaki tek etkinliği olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, geleneksel çizgisini koruyarak kendine özgü formatı ile yıllardır da devam etmesi kentimiz için büyük bir değer. Hemşerilerimi dünyaya barış mesajlarının verileceği organizasyona bekliyorum” dedi.

BKSTV Başkanı Metin Atış, yarın Atatürk Anıtı önünde başlayacak kortejin ardından akşamda Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gösterilerin saat 21.00’da başlayacağını hatırlatarak, “12 Temmuz’daki final öncesinde her akşam Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan gösterilerin yanı sıra ekipler 17 ilçede 6 gün boyunca Bursalılarla buluşacak. Etkinliğe katılmak isteyenler, BKSTV’nin sosyal medya hesaplarından bilgi alabilir. Bursalı kültür sanat dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

Dünyanın en prestijli halk dansları yarışması olarak nitelendirilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisi 5 bin Avro, ikincisi 3 bin Avro, üçüncüsü ise 2 bin Avro para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon ödülüne layık görülecek iki ülke ekibi ise Bin Avro’luk para ödülü alacak. Koordinatörlüğü’nü Şinasi Pala'nın yaptığı yarışmanın jürisi Ahmet Turan Demirbağ, Abdürrahim Karademir, Andrea Vincze, Arman Nurmakhamatuly, Emil Pavlov, Ilkka Köngas, Nino Lauretta ve Özlem Kadirağa’dan oluşuyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 'altın karagöz' başlıyor

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Trafik güvenliği için 870 bin metre yol çizgi çalışması yapıldı

İtfaiyeden UMKE’ye iple erişim eğitimi

Keşan Doçek Dağ Bisiklet Festivali başladı

İnegöl’de Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı

Bölgesel Amatör Lig başlıyor

Beylikdüzü’nde meme kanseri farkındalık semineri

Antalya Çiçek Desenleri yarışmasına başvurular devam ediyor

Büyükşehir Sağlık Emekçileri Anıtı Bölgesi’ne yeni bir çehre kazandırıyor

14. Kocaeli Kitap Fuarı muhteşem bir törenle açıldı

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Benhur Felek’e ziyaret

  BTÜ lisansüstünde mezuniyet heyecanı

Karabağlar’da çocuklar can dostlarıyla çok mutlu

Eflatun Yoga'dan Pembe Ekim'e destek

BUSİAD'dan AVP buluşması

Başkan Şadi Özdemir ile mahalle buluşmaları Çalı’dan başladı

Yeni atamalar Resmi Gazete'de

Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlarıyla buluştu

Cihan Yeşilırmak: “Hazırlıklara geç başladık, yine de ligden umutluyuz”

Başkan Büyükkılıç’a, Gastronomi Günleri’nde “duayen” ödülü

Yurt genelinde bugün hava nasıl olacak?