ASKON Konya'da 'karbon ayak izi'ni konuştu

ASKON Konya

ASKON Konya'da 'karbon ayak izi'ni konuştu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi “Karbon Ayak İzi?” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Alaz Karbon Kurucu Ortağı Ömer Arslan tarafından yapılan sunumda karbon ayak izi, iklim değişikliği, AB Yeşil Mutabakatı, İSO 14064 standartları ve yeşil enerji ile ilgili konularda bilgi verildi.

KONYA (İGFA)  - ASKON Konya Şube Binasında gerçekleştirilen söyleşiye, Alaz Karbon Kurucu Ortakları Ömer Arslan, Dr. Durmuş Ali Çini ve Dr. Murat Gümüş’ün yanı sıra, ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve ASKON Konya üyeleri katıldı.

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Bugün burada öğreneceğimiz bilgiler çok önemli ve değerli. Çünkü hepimiz iş dünyasında çeşitli yazılımlar kullanıyoruz. Tıpkı muhasebe yazılımları gibi bu yazılımlar da şirketlerimizin ayrılmaz bir parçası olacak. İhracat yapılsın ya da yapılmasın en nihayetinde bu raporlar bizden istenecek. Bu raporlamayı kolaylaştıracak yazılım girişimlerini de desteklemek gerekiyor.” diye konuştu.

Alaz Yazılım Kurucu Ortağı Ömer Arslan verdiği bilgilerde Milli Kalkınma Hamlesi ile tamamen yerli imkanlar kullanarak geliştirdikleri yazılım üzerinden Avrupa Yeşil Mutabakatı standartlarında raporlama yapabildiklerin söyleyerek, “1972’de BM İklim Çevre Konferansı’yla beraber hayatımıza bir iklim krizi tanımı ve küresel ısınma kavramı girmeye başladı. Son 15 yıldır uluslararası konferanslar daha sık düzenlendiği için artık bu kavramları daha sık duyar olduk. 2015’de Paris İklim Sözleşmesi ile uluslararası standartlar kabul edildi. 2021’de ise Avrupa Yeşil Mutabakatıyla beraber yönetmelikler oluşarak yaptırımlar söz konusu oldu.” dedi. Avrupa’da 2026 yılına kadar İSO 14064 standartlarında raporlama yapılmak üzere çalışmaların başladığını aktaran Arslan, “ Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) ile birlikte artık Yeşil Ekonomi Modeli’ne geçilmesi, enerji tüketimimizi Temiz Enerji Kaynakları’ndan karşılanarak bu alana yatırım yapılması hedefleniyor. Üç aylık periyotlarda alınan raporlar Avrupa’daki alıcıya sunularak denetlemelerde kullanılması sağlanıyor. Böylece gerekli standartlar tutturulduğunda herhangi bir vergilendirme ya da yaptırım ile karşı karşıya Kalınmamış oluyor.” dedi.

Başta çimento, demir-çelik, alüminyum, gübre, elektrik sektörlerini kapsayan yaptırımların zamanla tüm sektörleri de etkileyeceğinden bahseden Arslan, “Yönetmelikte temel altı sektörden bahsediliyor fakat söz gelimi Avrupa’da çimento sektöründeki bir firma sizden makine ya da makine parçası alıyorsa kendi raporunu oluşturabilmesi için sizin de raporunuza ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla tüm sektöreler 2026’dan sonra bu raporlamayı yapmak zorunda kalıyor. 2026 yılına kadar oluşturulacak veri tabanı ile firmaların sektörüne göre emisyon sınırları belirlenecek. Bu sınırların aşılması ile de ciddi vergilendirmelere tabi tutulacak. Bizim bakanlıklarımızın da vergilendirme ile alakalı çeşitli çalışmaları var. Bu çalışmalar tamamlanınca kendi sistemimiz ile yola devam edeceğiz.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: askon konya'da 'karbon ayak izi'ni konuştu

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Demokratik Gelişim Enstitüsü’nden Eş Başkanlara ziyaret

Terminal Bölgesinde Alt ve Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı

KARATAY, KAZAKİSTAN’IN SAURAN BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Merkezefendi Belediyesi’nden 25 Kasım’a Özel Etkinlik

Koza Buluşmaları’nın konuğu Şebnem İşigüzel oldu

Kadına Şiddete Karşı Hep Birlikte Güçlü Bir Ses Olalım!

İZMİT BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKAN YARDIMCILARI VİLDAN BACIOĞLU TAŞKAN VE NESLİHAN ÇAKIR OLDU

Eş Başkan Hatun, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığını ziyaret etti

SÜLEYMANLAR’DA DOĞAL AFET SONUCU KAPANAN YOLDA SONA GELİNDİ

Başkan Öztaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Parlak’ı Ziyaret Etti

PERSONELİMİZE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE SEMİNERİ

Sahada daha etkin olmak için eğitim aldılar

Başkan Büyükkılıç, Macaristan Ankara Büyükelçisi Matis ve Fahri Konsolos Şahbaz’ı Ağırladı

MEM Sahne’de Balkan rüzgarı esti

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "VERGİLER, GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR"

Başkan Mutlu’dan Dirençli Kent Vurgusu: En Önemli Gündemimiz

ABB’DEN BAŞKENTLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROJE GENÇLİK SOFRALARI AÇILIYOR

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE ‘ÇOCUK MECLİSİ’ TOPLANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaşım Personeline Eğitim Semineri

Ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtımı sürüyor

ODUNPAZARI’NDA “TEMEL SAĞLIK BİLGİLERİ VE HAKLARIMIZ” KONUSUNDA ÜCRETSİZ SEMİNERLER BAŞLIYOR