Aydın Didim'de define ararken yakalandı

Aydın Didim

Aydın Didim'de define ararken yakalandı

Aydın'ın Didim ilçesinde Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince makilik alan içerisinde define arayan bir şahıs malzemelerle birlikte yakalandı.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası) -  Didim Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda Cumhuriyet Mahallesi Berat Cami civarında makilik alan içerisinde M.Ç. adlı şahısı 1 adet define dedektör, 1 adet çapa, 1 adet eldiven, 1 adet define dedektör cihazına bağlanan kulaklık ile define ararken yakaladı. Yakalanan şahsın evinde yapılan aramalarda ise 29 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen sikke/objeler ile 10 litre derman marka etil alkol, 8 adet şişelenmiş el yapımı rakı ele geçirildi.

M.Ç. isimli şahıs hakkında 2863 SKM ve 5607 SKM suçlarından ifadesi alınması sonrasında serbest bırakıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: aydın didim'de define ararken yakalandı

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz