Bakan Göktaş: Narin'in davasına müdahil olacağız

Bakan Göktaş: Narin

Bakan Göktaş: Narin'in davasına müdahil olacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin, "Bakanlık olarak davaya müdahil olacağız. Hukuki süreci sonuna kadar takip edip Narin'i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız." dedi

ANKARA (İGFA) - Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine yönelik soru üzerine, küçük kızın acısının herkesi derinden yaraladığını, tarifsiz bir acı yaşandığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin'in kaybolduğu haberi alınır alınmaz devletin tüm kurumlarıyla seferber olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bizzat konunun takipçisi olduğuna işaret eden Göktaş, Bakanlık olarak olaydan etkilenen çocuklar için sürecin en başından itibaren psikososyal destek hizmeti sağladıklarını vurguladı.

Bakan Göktaş, "Evlatlarımızın fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini sağlamak, onların güvenli bir şekilde büyümelerini sağlamak en hassas olduğumuz konudur. Onları güvenli yarınlara taşıma, sevgi ve şefkatle büyümeleri için ne gerekiyorsa yapma sorumluluğu toplum olarak hepimizin temel insanlık görevidir. Bu anlamda göz bebeğimiz masum yavrularımızın maruz kaldığı her türlü kötülüğün, her zaman karşısındayız." diye konuştu.

Bir çocuğa zarar vermeyi sadece hukuki değil aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir suç olarak tanımlayan Göktaş, bunu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğine dikkati çeken Göktaş, "Amacımız tekrar bu tür acıların yaşanmaması. Bakanlık olarak davaya müdahil olacağız. Hukuki süreci sonuna kadar takip edip Narin'i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun yanı sıra olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarını da sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İletişim'den 'Suriyelilere özel hastane' iddialarına açıklama

Başkan Yıldız Kaklıç’ta yol sözünü tuttu

Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı'nda konuştu

Adem Şahin, New Jersey'de 4. evre kanserle mücadele ediyor

2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Mudanya'da yarım bırakılan bahçe duvarı öğrenciler için tehlike oluşturuyor

Bursa'da Simge fırtınası esecek

Çayırova Belediyesi, Haremspor'a konuk olacak

Bursa medyasına İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünden farkındalık eğitimi

Ekonomik 'güven' arttı!

Sağlıklı sonbahar için bağışıklığınızı güçlendirin

Dünya genelinde 1 milyon genci bilimsel keşifle tanıştırdı

Bursa Osmangazi'de gözleri görmeden usta sanatçılar yetiştiriyor

Yadigâr Genç’e Uluslararası En İyi Bilim İnsanı’ ödülü

Gaziantep'te uzun namlulularla poz vermişlerdi... Gereği yapıldı!

Doç. Dr. Hasene Aydın: “Sosyal medya Türkçe konusunda kanayan yaramız”

MEB 81 ile yazısını gönderdi... O kurslar kapatılacak!

En fazla Ro-Ro taşımaları Avrupa’ya oldu... 1,7 milyon araç denizden taşındı

Bursa İnegöl'de şehir yönetimine genç bakış

Bursa'da atıkları sanat eserine dönüştürdüler

Konya İtfaiyesi'nden yangın ve afet bilinci