Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, meclis simülasyonu etkinliğinde İstanbul'da üniversiteli gençlerle buluştu. Bakan Gül, "Kıyamete kadar da Gazi Meclis'te 'Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir' yazısını ve ruhunu kimse silemeyecek" dedi.
İSTANBUL (İGFA) - Adalet Bakanı Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, çoğu hukuk fakültesinde öğrenim gören 150'nin üzerinde öğrencinin vekil olarak görev aldığı, meclis gruplarına ayrılarak yasa tasarılarını tartıştığı İstanbul Üniversitesi Meclis Simülasyonu etkinliğinin kapanış programına katıldı.
İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezindeki programda konuşan Bakan Gül, Gazi Meclisin demokrasi tarihini ve önemini aktardığı gençlere hitaben “Kimse size bir cetvelle şablon çizemez. Gençler şöyle olacaksınız, böyle düşüneceksiniz, böyle giyineceksiniz diyemezsiniz. Bilakis, siz alın cetveli, siz siyasete ödev verin, bu milletin geleceğini siz dizayn edin, siz belirleyin” diye konuştu.
Milletvekilliğinin parlamentoda milletvekilliği yapmak, yasama anlamında bir yetkiyi kullanmaktan öte bir durum olduğunu belirten Bakan Gül, yasama çalışmalarında en verimli çalışmanın milletvekillerinin kanun teklifinde akademisyenlerden, sivil toplum kuruluşlarından, hukuk kürsülerinden, toplumun farklı kesimlerinden, konuyla ne ile ilgili ise o alanın uzmanlarından istifade etmesi gerektiğinin önemine değindi.
Bakan Gül, “Buradan mezun olduğunuzda ister avukat olun ister hakim savcı olun ister öğretim görevlisi olun isterse milletvekili olun tüm yasama çalışmalarına katkıda bulunacak bir göreviniz olacak. Nerede hangi meslekte olursanız olun millet adına bir şey yaptığınızı, bir eylemde bulunduğunuzu asla hatırdan çıkarmayın" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bir asrı aşkın süredir ‘milli iradenin tecelligahı’ olarak görev ifa ettiğini belirten Bakan Gül, parlamentoda kürsünün arkasında "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" yazısı olduğunu vurgulayarak, "Bu yazı sıradan bir yazı değildir. Bu yazı Türkiye'nin demokrasinin, hukukunun, milli iradenin tecellisi anlamında serlevhadır, çok önemli bir manaya sahiptir. Parlamentoda bu yazıyı gördüğünüzde ve hala bu hayata geçtiğinde, bunu görmesek de hissediyoruz, yaşıyoruz, bu bir ülke için, demokrasi için en büyük kazanımdır" diye konuştu.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz