Tarih: 26.07.2024 18:35

Bakan Şimşek: Kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Brezilya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısına ilişkin bilgi verdi.

ANKARA (İGFA) - Brezilya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda küresel ekonomi, vergi politikaları ile İstikrar ve Reform Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantılarda, artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığı, mali disiplini güçlendirdiği, vergi adaletini ve kapsayıcı büyümeyi desteklediği konusunda uzlaşı sağlandığını kaydetti.

G20 tarihinde ilk kez vergide işbirliği odaklı bir bildirge yayınlandığını belirten Bakan Şimşek, "Küresel ekonomide zorlukların devam ettiği, düşük verimliliğin küresel büyümeyi sınırlandırdığı günümüzde yapay zeka ve benzeri teknolojilere hazırlık büyük önem arz ediyor. Programımızla makro istikrarı güçlendirirken yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız" dedi.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1816837147871072492




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —