Balıkesir depremzedelerle ilgili yol haritası çıkardı

Balıkesir depremzedelerle ilgili yol haritası çıkardı

Balıkesir depremzedelerle ilgili yol haritası çıkardı

Bandırma Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu organizasyonundaki çalıştayda, ile yerleşen deprem mağduru vatandaşlar için gerçekleştirilecek projeler ele alınıyor.

BALIKESİR (İGFA) - Bandırma Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle organize edilen, “Balıkesirliler Federasyonu İlçe Çalıştayı,” Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. İki gün boyun sürecek çalıştayda, deprem afeti sonrası Balıkesir ili geneline yerleşen deprem mağdurları için gerçekleştirilmesi gereken projeler ele alınırken katılımcı sivil toplum kuruluşlarıyla çizilecek yol haritası istişare ediliyor. Ayrıca Bandırma’nın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ön plana çıkaracak çeşitli argümanlar masaya yatırılıyor, bu değerlerin korunması ve gelişimine katkı sağlayacak fikir alışverişleri yapılıyor.

Bandırma Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelinen çalıştayın ilk gününde; Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan, İzmir Balıkesirliler Derneği, Başkanı Erkan Uzun , Bursa Balıkesirliler Derneği Başkanı İrfan Göktaş, Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Hasan Derneli, İstanbul Balıkesirli Bürokrat İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Dinçer, İstanbul Havranlılar Derneği Başkanı Belgüzar Öğüt, Manisa Balıkesirliler Derneği Başkanı Muharrem İşbilir, Karacabey Balıkesirliler Derneği Başkanı Musa Altın, Mustafa Kemalpaşa Balıkesirliler Derneği Başkanı Hayati Yılmaz, Bal-Güç Vakfı Balıkesir Genel Sekreteri Tarık Erülgen, Balıkesir Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Akpınar, Bodrum Balıkesirliler Derneği Başkanı Halim Ceylan, BALDEF Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Balıkesirliler Birliği Merkez Başkan Yardımcısı İsmail Önay ve Bal-Güç Vakfı Denetim kurulu Suat Zerengil yer aldı.

Çalıştay Bandırma’nın kısa bir tanıtımını içeren bilgilerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Açılış konuşmasını ev sahibi olarak Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Konuşmasına başlarken deprem bölgesine yaptığı ziyaret ile ilgili tecrübelerini aktaran Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bölgenin çok zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bandırmalı hemşehrilerimizin de desteğiyle maddi ve manevi olarak afet bölgesindeki yurttaşlarımız için seferber olduk ve olmaya devam ediyoruz. Diğer yandan ilimizde ağırladığımız depremzede yurttaşlarımızın kendilerini yabancı hissetmemeleri noktasında adımlar atıyoruz. Onlar kendilerini bir misafir gibi değil, bizlerden biri gibi hissetmeliler. Bu noktada yapılacak tüm çalışmaları da destekliyoruz,” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor