Başkan Altay'dan Hicri yeni yıl mesajı

Başkan Altay

Başkan Altay'dan Hicri yeni yıl mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’mızın, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını tebrik ederek, bu mübarek zamanların hayırlara vesile olmasını diledi.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hicri Yeni Yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Altay’ın mesajı şu şekilde:

“Fahr-i Kainat Peygamber Efendimizin ve ashabının Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan hicri 1446’ncı yıla erişmenin sevinci içerisindeyiz. Yüce Allah yeni hicri yılı hayırlara vesile kılsın.

Hicret, İslam tarihine yön veren en önemli dönüm noktalarından biridir. Sevgili Peygamberimiz ve ashabının Mekke’den Medine’ye hicreti; İslam’ın yayılmasında, yeni umutların doğmasında, adalet ve merhamet mefhumuyla yeni bir anlayışın inşasında bir mihenk taşı olmuştur. 

Hicret, sadece bir mekân değişikliği değil, aynı zamanda asırlar boyu perdelenen iyilik ve hoşgörünün, kardeşlik ve dayanışmanın en önemli vesikasıdır. Dünyevi meşakkatlerden kurtulmak değil, aksine önümüze çıkan her türlü engel karşısında atılan muhkem ve kutlu bir adımdır. Müslümanca yaşama irademizin en önemli nişanesidir. Yüce Allah’a teslimiyetimizin anahtarıdır.

Hicri yılbaşı vesilesiyle, bugün hicretin bizlere sunduğu bu manevi mirası yeniden kavramalıyız. Savaş ve acılar yaşayan coğrafyamızda, Hicret’in bizlere sunmuş olduğu mücadele, sabır ve tevekkül gibi değerleri yeniden kuşanmalıyız. Bu kapsamda Hicri yılbaşının, Filistin başta olmak üzere birçok bölgede mahzun halkların kurtuluşuna vesile olmasını diliyor; mazluma zulmü yaşatan tüm zalimlerle mücadelemizde yeni bir dönemeç olmasını ümit ediyorum.

Bu düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin Hicri Yeni Yılı’nı ve Muharrem Ayı’nı gönülden tebrik ediyor; bu mübarek zamanların ülkemize ve tüm İslam dünyasına hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: başkan altay'dan hicri yeni yıl mesajı

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Trafik güvenliği için 870 bin metre yol çizgi çalışması yapıldı

İtfaiyeden UMKE’ye iple erişim eğitimi

Keşan Doçek Dağ Bisiklet Festivali başladı

İnegöl’de Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı

Bölgesel Amatör Lig başlıyor

Beylikdüzü’nde meme kanseri farkındalık semineri

Antalya Çiçek Desenleri yarışmasına başvurular devam ediyor

Büyükşehir Sağlık Emekçileri Anıtı Bölgesi’ne yeni bir çehre kazandırıyor

14. Kocaeli Kitap Fuarı muhteşem bir törenle açıldı

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Benhur Felek’e ziyaret

  BTÜ lisansüstünde mezuniyet heyecanı

Karabağlar’da çocuklar can dostlarıyla çok mutlu

Eflatun Yoga'dan Pembe Ekim'e destek

BUSİAD'dan AVP buluşması

Başkan Şadi Özdemir ile mahalle buluşmaları Çalı’dan başladı

Yeni atamalar Resmi Gazete'de

Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlarıyla buluştu

Cihan Yeşilırmak: “Hazırlıklara geç başladık, yine de ligden umutluyuz”

Başkan Büyükkılıç’a, Gastronomi Günleri’nde “duayen” ödülü

Yurt genelinde bugün hava nasıl olacak?