Başkan Deviren deniz dibi temizliğine katıldı

Başkan Deviren deniz dibi temizliğine katıldı

Başkan Deviren deniz dibi temizliğine katıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve Borusan işbirliği ile düzenlenen “Çevre Günü ve Haftası” etkinlikleri kapsamında dalgıçlarla Gemlik İskelesi civarında deniz dibi temizliği çalışması yapıldı. Dipte temizlik yapan dalgıçlara Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren de eşlik etti.

BURSA (İGFA) - Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, profesyonel dalgıçlar eşliğinde dört metreyi aşkın dalış gerçekleştirdi. İskele açıklarında deniz zemininde atıkları inceleyen Başkan Deviren ve dalgıçlar, burada da çeşitli malzemeleri su üzerine çıkardılar. Yaklaşık üç saat süren dalışlar sonunda dev atıkların yanı sıra beş çuval çöp de iskele meydanına getirildi.

Dalışın ardından sergilenen atıkların önüne gelen Başkan Deviren, Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Müdürleri ve dalgıçlar, “Denizlerde temizlik yarınlarda umut” yazılı pankartın önünde poz verdiler.

Başkan Deviren, dalışta yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Denizin dibi gerçekten çok kötü, herkesin mutlaka denizin dibini görmesi lazım. Çünkü görünce o kötü manzarayı, belki vicdanlar sızlar. Dalış hocalarımızdan Mehmet Bey’in de bir sözü var, bu söz aslında bu konuyu özetliyor, denizler elle değil vicdanla temizlenir. Gemlik’in neden bir mavi bayrağı olmasın, Gemlik’in neden bir marinası olmasın, Gemlik neden bir turizm merkezi olmasın? 35 kilometrelik sahil şeridiyle Türkiye’nin göz bebeği olabilecek bir yer Gemlik. İstanbul’a ve İzmir’e yakınlığı ile muazzam bir değer Gemlik ve bizim bu değere sahip çıkmamız gerekiyor. Sahip çıkabilmemiz içinde doğamızı ve denizimizi temiz tutmamız gerekiyor.”


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İstanbul-Moskova arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

Bakan Tekin'den Adıyaman'da eğitime toplu temel

ESDER'den Bursa esnafına destek

Başkan Kasım Bulan: “Milletvekili Sakık, burası asıl senin babanın çiftliği değil”

BAJA Şampiyonası’nda Melis Aksöz’ün hedefi podyum görmek

Kırmızı et fiyatları ateş pahası

Afra Gürlüler ve Özkan Kaya nişanlandı

Bakırköy’de afet farkındalık eğitimleri sürüyor

Neşet Ertaş Muğla’da anıldı

Evlenecek çiftler ilk darbeyi ekonomiden alıyor

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Tarihi Yenişehir Panayırı 40 yıl sonra yeniden kuruluyor

Bursaspor ikinci iç saha maçını da kapalı gişe oynayacak

YASAV yeni sezona bu akşam merhaba diyecek

Sıfır Atık'ta 185 milyar TL ekonomiye geri kazandırıldı... 7. yıl sloganı belirlendi

2,9 milyar TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

İletişim'den 'Suriyelilere özel hastane' iddialarına açıklama

Başkan Yıldız Kaklıç’ta yol sözünü tuttu

Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı'nda konuştu

Adem Şahin, New Jersey'de 4. evre kanserle mücadele ediyor