Tarih: 21.05.2021 01:43

Başkan Dölekli , Bir Şehrülemin vatandaşın gönlüne misafir olabilmelidir

Facebook Twitter Linked-in

ENVER GÜLER

ERZURUM / UBA -  Erzurum’un Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ,Şehirleri yönetenlerin insanların gönlüne hitap etmesi gerektiğine değindi, Başkan Dölekli “Hem insanı, hem de şehri biyolojik olarak diri tutarken diğer yandan gönüllere de nazar etmeyi, insanın iç yolculuğuna katkı sağlamayı da bilmelidirler” dedi. İnsanları yönetme işinin fiziki dünyanın gereklerinden biri olduğunu belirten Başkan Dölekli, bu durumun metafizik boyutunun da göz ardı edilmemesine dikkat çekerek, “Mesela hiçbir siyasi, ideolojik, ekonomik sebep yokken bir belediye başkanı yahut yöneticisi bir vatandaşın evinin veya işyerinin kapısını rahat  çalabilmeli ve hiçbir beklenti olmadan tamamen insani duygularla; komşu olmanın, hemşehri olmanın gereği olarak onun gönlüne misafir olabilmelidir. Bu durum hizmetkâr belediyeciliğin ötesinde bir şeydir" dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “gönül belediyeciliği”dir. Onun çatkapı girdiği evler, dükkânlar, taksi durakları, çay ocakları gönüller, kalpler misali çatkapı gönüllere girilmelidir” ifadelerini kullandı.

DÖLEKLİ , GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli “Gönül belediyeciliği” sözünün geldiği yer, beslendiği kaynak, dayandığı teorik çerçeve ve içerdiği derin mânâyı açıklarken de, Farabî, Muhammed Sadık, Şah Hatayî, Yunus Emre, Fatih Sultan Mehmed Han ve Hacı Bayram Veli gibi gönül erlerinin konu ile ilgili söz ve görüşlerine atıflarda bulundu ve bir şehir yöneticisinin şehir sakinleriyle hemhâl olmasının önemine vurgu yaptı. Kadim medeniyetimizin şehre verdiği önemin iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Dölekli Anadolu münevverlerinin büyük bir şehir felsefesi ortaya koyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı

“Yabancılaştırmayan, ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan, aşağılamayan, hafife almayan yerel yönetimciler olmalı; sevmeli, değer vermeli, saygı duymalılar, vatandaşını kendisiyle eşit insan görmeliler, Yani, kerem sahibi olmalıdırlar Bir şehrin belediyeciliğinde gönül varsa, orada gönül belediyeciliği yapılıyorsa, orası her şeyden önce; engelli, yaşlı, yetim-öksüz ve çocuk dostu şehir olmalıdır. Sonra bu şehir; aile, kadın, yabancı, yoksul, çevre, hayvan dostu şehir olmalıdır. Böyle bir şehir, aynı zamanda şefkat ve merhamet şehridir de; sadece insanlara karşı değil, hayvanlara ve doğal çevreye de. Yani, fıtratın şehridir.” Şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —