Tarih: 27.10.2021 13:26

Başkan Uçar’dan gençlere tarih ve kültür gezisi

Facebook Twitter Linked-in

Yakutiye Belediye Başkanlığı tarafından öğrenciler Umudum Köyü'ndeki Tarihi Kalor Tepe, Fırat Nehri'nin doğduğu yer olan Dumlu Baba ve Şahap Paşa Tabyası'na götürülerek tanıtım yapıldı.

Erzurum’un özellikle Yakutiye bölgesindeki Tarihi güzellikleri gezen ve doyasıya tarih kokusunu  yaşayan gençler, bol bol fotoğraf çekilip, sosyal medya hesaplarından takipçileriyle bu güzellikleri paylaştılar.

Amaçlarının tarihi ve turistik değeri olan eserleri genç nesile tanıtmak ve ata yadigarı tarihi eserleri nesilden nesile aktarmak olduğunu belirten  Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“İnsanlık onurunun korunduğu, vakarlı duruşların, vatan ve bayrak sevgisinin derinden yaşandığı, kahramanlıkların, yiğitlik destanlarının yazıldığı ilçemizin tarihi ve kültürünü tanıtmak en önemli görevlerimizden biridir. Erzurum'un Tarihi Yüzü olan Yakutiye sınırları içinde bulunan Kalor Tepesi'nin bulunduğu bölgeyi bu yaz sezonunda tarihi dokuya uygun düzenlemeler yaparak ziyaretçilerin hizmetine sunmuştuk. Bu bağlamda tarihi gezilerimize buradan başlayarak gençlerimize ilçemiz sınırlarında bulunan tarihi mekânları tanıtacağız. Belediyemiz Gençlik Meclisi Üyeleri'ne bu anlamlı hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyoruz.”dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —