Bilgisayar kullanımı sinir sıkışmasına sebep olabilir!

Bilgisayar kullanımı sinir sıkışmasına sebep olabilir!

Bilgisayar kullanımı sinir sıkışmasına sebep olabilir!

Günlük yaşamda, herkesin karşılaşabileceği bir sorun olan sinir sıkışmaları, kas, tendon veya kemik gibi dokuların sinirlere baskısı sonucunda oluşuyor. Bu durumun en sık el bileği ve dirseklerde yaşandığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre Zorlu, “Sinir sıkışmaları genellikle; bölgesel ağrı, el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, güç kaybı veya hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösteriyor” dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Ani başlayan ve ağrı kesiciye rağmen geçmeyen ağrı ya da güç kaybı gibi şikayetlerin varlığında zaman kaybetmeden sağlık merkezine başvurulması gerektiğini dile getiren Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre Zorlu, “Travma veya kazalar sonrası meydana gelen hasarlar, bilgisayar kullanımı veya spor gibi tekrarlayan hareketler, kasların veya eklemlerin aşırı zorlanması, obezite, yaşlanma ve diyabet gibi hastalıklar sinir sıkışmalarının en sık rastlanan nedenleri arasındadır” dedi.

CERRAHİ, TEDAVİ SEÇENEKLERİ ARASINDA

Sinir sıkışması tanısında; doktor değerlendirmesi, sinir iletim testleri ve görüntüleme yöntemlerinden faydalanılabildiğini paylaşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre Zorlu, “Tedavi seçenekleri, tanı konduktan sonra durumun ciddiyetine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

En yaygın tedavi seçenekleri; fizik tedavi, çeşitli ilaçlar, steroid enjeksiyonları veya cerrahi müdahale olarak sıralanabilir. Cerrahi dışı yöntemlerle başarılı sonuç alınamazsa Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı değerlendirmesi ile ameliyat gündeme gelebilir. Operasyon ile sinir sıkışmasına neden olan bası ortadan kaldırılarak sıkışan sinir rahatlatılır” şeklinde konuştu.

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ FİZİK TEDAVİ İLE DESTEKLENEBİLİR

Ameliyattan sonraki rehabilitasyon sürecinin, hastanın normal yaşantısına en kısa sürede dönebilmesi için önemli olduğunun altını çizen Zorlu, “Ağrı ve uyuşukluk gibi şikayetler çok hızlı iyileşir. Ancak güç kaybı ve hareket kısıtlılığı gibi durumların normale dönmesi daha uzun zaman aldığı için ameliyat sonrası fizik tedavi gerekebilir.

Operasyonun doğru zamanda ve uygun şekilde yapılması, ameliyat sonrası iyileşme sürecini olumlu etkiler. Tedavinin geciktiği durumlarda ise şikayetlerin tamamen düzelmeyebileceği veya rehabilitasyon süresinin beklenenden daha fazla sürebileceği unutulmamalı” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

EMEKLİYE AYRILAN PERSONELE PLAKETLE VEDA

Şampiyon Mamak Belediyesi

Büyükşehir”den Mübadele’nin 102. Yılında Anma Etkinliği

10. CAVİT ÖZTÜRK ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

BELEDİYE PERSONELİNE YÜZDE 60 ZAM.

Bakım Onarım Malzemesi Satın Alınacaktır

BELEDİYE MECLİSİ 3 ŞUBAT´TA TOPLANIYOR

Büyükşehir’den Çocuklara Yarıyıl Hediyesi

Anfaş Fuarı’nın En Özel Şefleri ‘Sevgi Atölyesi’nden

Sandıklı İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz!

MUŞ BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUKLARA ŞENLİK DOLU BİR GÜN.

Belediye Başkanı Arı, Paraguay Heyetini Ağırladı

Denizli Büyükşehir, üniversitelilere öğrenim yardımını yatırmaya başladı

ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ İÇİN YAPILAŞMA VE AFET DAYANIKLILIĞI MASAYA YATIRILDI

EŞ BAŞKAN SÖYLEMEZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ.

Denizli Büyükşehir Belediyesi EMITT 2025’te

İGFA'da 22. Saat... 31 Ocak 2025 Cuma

Hava sıcaklıkları düşüyor... Soğuk geliyor!

e-YDS 1 Şubat'ta 4 ilde gerçekleştirilecek

Sağlıkta randevu bekleme oranı yüzde 35 azaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız