Bilişim ekonomisinde yapay zekanın rolü

Bilişim ekonomisinde yapay zekanın rolü

Bilişim ekonomisinde yapay zekanın rolü

HarmonyERP CEO’su Ahmet Enes Güneş, yapay zekanın bilişim ekonomisinde şirketler için devrim niteliğinde değişiklikler yarattığının altını çizerek, yapay zekanın iş gücü optimizasyonuna katkısının da oldukça büyük olduğunu ifade etti.

İSTANBUL (İGFA) - Teknolojik ilerlemeler ve dijital dönüşüm sayesinde yapay zekanın, şirketlerin iş yapma şekillerini köklü bir şekilde değiştirdiğini vurgulayan HarmonyERP CEO’su Ahmet Enes Güneş, “Bu değişim, bilişim ekonomisini de şekillendiriyor. Yapay zekanın şirketler üzerindeki etkisi, üretkenlik artışı, maliyet düşüşü, müşteri deneyimi iyileştirmesi ve yeni iş modellerinin ortaya çıkması gibi pek çok önemli alanda kendini gösteriyor. Ancak, bu teknolojinin güvenli ve etik bir şekilde kullanılması da büyük bir önem taşıyor. Şirketlerin, yapay zekayı doğru stratejilerle entegre etmeleri, rekabet avantajı elde etmelerini sağlarken, hem de sürdürülebilir bir büyüme sürecine katkı sunuyor.” dedi.

Şirketlerin operasyonel maliyetlerini düşürüp, verimliliği artırıyor

Yapay zekanın, veri analizi ve işlem hızını önemli ölçüde artırarak şirketlerin verimliliğini yükselttiğini de sözlerine ekleyen Güneş, “Yapay zeka özellikle büyük veri analizi, şirketlerin pazar trendlerini daha doğru bir şekilde tahmin etmelerine ve daha hızlı karar almalarına olanak tanırken;zaman alıcı ve tekrarlayan işlerin otomatikleştirilmesini sağlıyor. Örneğin, müşteri hizmetleri alanında chat botlar ve sanal asistanlar, insan iş gücünü tamamlayarak daha hızlı ve etkili bir hizmet sunuyor. Bu da şirketlerin operasyonel maliyetlerini düşürüp, verimliliği artırıyor.

İş gücü optimizasyonuna da katkısı oldukça büyük

Yapay zeka, manuel işlerin otomatikleştirilmesi ile iş gücü ihtiyacını azaltırken, çalışanların daha stratejik işlerde zaman harcamalarını sağlıyor. Bu sayede şirketler, operasyonel maliyetleri düşürürken, insan kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanabiliyor. Ayrıca, yapay zeka tabanlı süreçler, enerji ve malzeme gibi kaynakların daha etkin kullanılmasına yardımcı oluyor. Bu tür verimlilik artışları, şirketlerin rekabet avantajı elde etmelerine olanak tanıyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Başkan Seçer’den ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ Mesajı

Her gün bir çocuğa diyabet tanısı koyuluyor!

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

Devlet Tiyatrosu yeniden Sakarya sahnelerinde: "İki Kişilik Hırgür" mest etti

TB3, 102'nci testine havalandı

Bursa'da hayvanseverlere ve hayvan satıcılarına eğitim

Eski milletvekili İyimaya bugün son yolculuğuna uğurlanacak

BAŞKAN DİNÇER BASIN MENSUPLARININ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ IHLARA CAM TERASTA KUTLADI

YALOVA BELEDİYESİ’NİN SOSYAL DESTEKLERİ GÖZ DOLDURDU

BAŞKAN ALTAY RAUF DENKTAŞ CADDESİ'NDEKİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Darüşşafaka'da eğitim fırsatı için başvurular başladı

Eş Başkan Bucak, Bağlar'da esnafı ziyaret etti

Osmangazi’de Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Kayseri sporuna DEVA olacak

İzmir’den “Nitelikli ve Çağdaş Eğitim Çalıştayı”

Kulaklıkla ve yüksek sesle müzik dinleyenler dikkat!

Büyükşehir, Andırın Kırsalına Ulaşan Grup Yolunu Yeniliyor

Kayseri Talas'ın kütüphanelerine ziyaretçi akını

Ege Üniversitesi kampüs yolu yenilendi

Özgür Aras: Star devri bitti, etraf 'star'cık dolu!

Özgür Mahallesi'ndeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!