Bina mantolaması 'İklim' değişikliğinde büyük önem taşıyor

Bina mantolaması

Bina mantolaması 'İklim' değişikliğinde büyük önem taşıyor

İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi’nde Türkiye’nin dört bir yanındaki bayileri ve inşaat sektörünün ilgilileriyle bir araya geldi. 2022 yılında inşaat sektörünün gündemindeki konuların değerlendirildiği etkinlikte, iklim değişikliği ve artan enerji maliyetleri nedeniyle enerji tasarrufu ve mantolamanın kritik önemi vurgulandı. ‘Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın sonuçlarının da masaya yatırıldığı zirveye, Fütürist Ufuk Tarhan ve Doğa ve Çevre Programları Yapımcısı Güven İslamoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

İSTANBUL (İGFA)- Baumit, her yıl gelenek haline getirdiği bayileriyle ve sektör ilgilileriyle buluşma etkinliğini bu yıl İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi adı altında gerçekleştirdi. 23 Mart Çarşamba günü hibrit olarak düzenlenen zirveye, Baumit Türkiye YouTube kanalı üzerinden 3 bine yakın kişi katıldı.  Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı ve Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer’in ev sahipliğinde düzenlenen zirvede sektörün ana gündem maddeleri değerlendirildi. Baumit’in geçtiğimiz aylarda Türkiye çapında gerçekleştirdiği ‘Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın sonuçlarının analiz edildiği etkinlikte, mantolamanın iklim değişikliğine karşı alınabilecek en kritik önlemlerden olduğu vurgulandı. 

Zirvede Fütürist Ufuk Tarhan döngüsel ekonomi, gelecekte çıkacak iş modelleri, konfor ihtiyaçları ve enerji verimliliği hakkında ilham verici bir konuşma yaptı. Doğa ve Çevre Programları Yapımcısı Güven İslamoğlu da çarpıcı örneklerle iklim krizinin doğaya yansımasını paylaştı.

ATALAY ÖZDAYI: "EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDEMİZ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ"

Etkinlikte inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki son durumu değerlendiren Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, “2021 yılının ilk yarısında pandemi sonrası toparlanarak büyüme gösteren inşaat sektörü 2021’in son çeyreğinde yüksek enflasyon, satın alma gücünün kaybı, yükselen maliyetler nedeniyle daralma sürecine girdi. Bu gündem maddelerine ek olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, enerji fiyatlarındaki ve konut kredilerindeki artışın seyri 2022 yılının en önemli gündem maddeleri olmaya devam edecek. Geçtiğimiz yıl yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 24,1 arttı. Konut satışlarına baktığımızda 2021’de yaklaşık 1,5 milyon konuş satışıyla 2020 yılıyla paralel ilerleyen bir süreç görüyoruz. İnşaat sektörü küçülürken, inşaat malzemeleri sektörünün kaydettiği büyümede yenileme pazarındaki güçlü talep etkisini gösteriyor. Ancak dünya olarak 2022 ve önümüzdeki dönemde en önemli gündem maddemiz iklim değişikliği. İklim değişikliği ile mücadelede alacağımız en kritik önlemlerden biri ısı yalıtımı.  Avrupa’nın mantolama devi Baumit olarak ülkemizde ısı yalıtımı bilincini artırmak için çalışıyor, iklim değişikliği ile mücadele ve enerji tasarrufu için mantolamanın tercih değil zorunluluk olduğuna dikkat çekmeye devam ediyoruz” dedi.

"ENERJİ TASARRUFU VE ISI YALITIMI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRME SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK"

Zirvede Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer de geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın öne çıkan sonuçlarını paylaştı.  Enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olan binaların karbondioksit salımında da ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Dinçer şöyle devam etti: “Yaptığımız araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’de toplumun yüzde 64’ü için mantolama yaptırmak iklim değişikliği için alınan bir önlem. Toplumumuzun bu konuda biraz daha bilinçlendirilmeye ihtiyacı var. Biz de Baumit olarak bayilerimizle birlikte bu sorumluluğun üzerimize düşen kısmını alıyoruz. Bu vizyonumuzu bir sosyal sorumluluk projesi ile çocuklarımızı enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirme seferberliğine dönüştürdük. Geleceğimizi Mantoluyoruz projesi yaklaşık 3 yıldır sürdürülebilir bir şekilde büyüyor ve yaygınlaşıyor. Başladığımızdan beri toplam 20 bin çocuk bu bilinçlendirme projesine dâhil oldu ve aynı zamanda onlar için hazırladığımız montlarla ve defterlerle buluştu. Projemiz büyüyerek devam edecek”.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Tunceli ve Ovacık belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı

Özellikle gençler maskeli depresyona karşı iyi gözlemlenmeli!

İletişim'den 'Analogdan Dijitale Fotoğrafın Yolculuğu'

Prof. Dr. Özdağ: Aynı desteği İmamoğlu'na da vereceğiz

Manisa'da toprak sağlığına uluslararası proje

İstanbul Şile'deki kayıp balıkçıdan 8 gün sonra acı haber

Edirne Keşan'ın 2025 bütçesi belli oldu

Bilecik Pazaryeri'ndeki sürücüler dikkat! Yasak 23 Kasım'da başlıyor

Hatay'dan Konya'ya 'Fahri Doktora'

Çorlu'da silahlı saldırıda hayatını kaybetti! Teknik Direktör Ersin Aka öldürüldü

Sakarya SASKİ'den 'sarı' teyakkuz

Başkan Güzel’den Yerel Basın ile iş birliği sözü

112 milyon TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Bursa Mustafakemalpaşa'da çocuklara yeni park

KENTSEL DÖNÜŞÜM TOKİ MARİFETİYLE YAPILACAK…

İkonik Kal-e Dijital Maskot Yarışması Sonuçlandı

Malatya Büyükşehir'den 24 Kasım programı

MUTTAŞ'tan Başkan Aras'a ziyaret

Çetin Ay “Adalet Diz Çökerse, Devlet Yıkılır!”

YUNUSEMRE PERSONELİNE GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

İBB, VEKTÖRLERLE MÜCADELEDE ORTAK AKIL OLUŞTURUYOR