Boğaziçi Üniversitesi’nde Aralık 2016’da faaliyetlerine başlayan Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi (BÜSİBER) model alınarak Pakistan’ın önde gelen dört üniversitesinde de benzer merkezler kuruluyor.
İSTANBUL (İGFA)-Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi’nin (BÜSİBER) liderliğinde “Pakistan’da Siber Güvenliği Yeniden Düşünmek: İnsan Faktörünün Temel Rolü” başlıklı Erasmus + projesi kapsamında, Pakistan’ın lider dört yükseköğretim kurumunda benzer merkezlerin kurulması için çalışmalar sürüyor.
Toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi ve BÜSİBER Kurucu Yöneticisi Prof. Dr. Bilgin Metin, Eramus+ kapsamında desteklenen projenin Almanya’nın yanı sıra Pakistan ve Türkiye arasındaki iş birliklerine çok iyi bir örnek teşkil ettiğini belirtti.
Metin, "Siber güvenliğin merkezde olduğu bu çok disiplinli projenin Almanya, Türkiye ve Pakistan arasında kurulan yükseköğretim iş birlikleri için çok önemli bir yerde durduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda 2016’da Boğaziçi Üniversitesi’nde hayata geçen BÜSİBER benzeri merkezlerin Pakistan’da Lahore Üniversitesi, Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hava Kuvvetleri Üniversitesi ile Karaçi İşletme Yönetimi Enstitüsü’nde de kurulması planlanıyor" dedi.
'BOĞAZİÇİ TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELERDEN'
Almanya Saarland Üniversitesi Psikoloji bölümünden Dr. Nida ul Habib Bajwa, "Almanya, Türkiye ve Pakistan’dan uzmanların kendi alanlarından bakış açılarını paylaşmalarını çok değerli buluyorum.Türkiye’deki en iyi üniversitelerinden Boğaziçi ile böyle bir iş birlikleri yaptığımız için de mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Pakistan Hava Kuvvetleri Üniversitesi Havacılık Mühendisliği bölümünden Dr. Ammar Masood ise Pakistan’ın Türkiye’yi kardeş ülke olarak gördüğünü ve başta siber güvenlik gibi birçok alanda yükseköğretim kurumları arasında iş birliklerinin daha da artması gerektiğini söyledi. Projeyle Pakistan’daki öğrencilerin eğitimi ile yeni pratiklerin başta havacılık sektörü gibi birçok alanda tanıtılmasının mümkün olacağına da sözlerine ekledi.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz