BTP'li Av. Lütfullah Önder: "30 Ağustos Zaferi, Bir Kahramanlık Destanıdır"

BTP

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Lütfullah Önder, 30 Ağustos Zafer Bayramı 102.yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesaj yayınladı

UBA/ANKARA - Av. Lütfullah Önder, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türk milletinin kanları ve canlarıyla yazdığı 30 Ağustos Zaferi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu mücadele, yalnızca iki ordu arasında gerçekleşen bir savaş değil, aynı zamanda Tevhit medeniyeti ile Teslis medeniyetinin çarpışmasıdır."

Önder, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarken, bu zaferi ve Cumhuriyet mirasını Türk milletine bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve rahmet dileklerinde bulundu. "Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, bu bayramı ve Cumhuriyet mirasını bizlere bırakan Gazi Mustafa Kemal'in şahsında tüm gazilerimize ve aziz şehitlerimize rahmetler diliyorum," dedi.

Milli Mücadele ve Büyük Taarruz günlerinin Türk milletinin büyüklüğünün en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirten Önder, "Tarih boyunca Türk milletine karşı oynanan oyunlar başka hiçbir millete karşı oynanmamıştır. Hiçbir millet de işgallere karşı Türk milleti gibi büyük bir Kurtuluş Savaşı verememiştir. 30 Ağustos, ekonomik, politik ve askeri olarak sömürgeleştirilmek istenen Türk milletinin varlık-yokluk mücadelesi zaferi ve bayramıdır," ifadelerini kullandı.

26 Ağustos'ta Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şahlanan milli iradenin, 9 Eylül'de düşman kuvvetlerini İzmir'de denize döktüğünü hatırlatan Önder, "Bu büyük mücadele iki ordu arasında gerçekleşmiş olsa da gerçekte iki medeniyetin mücadelesidir: Tevhit medeniyetiyle Teslis medeniyetinin çarpışmasıdır," dedi.

Önder, sözlerine şöyle devam etti: "Mustafa Kemal Atatürk, kazandığı askeri zaferi ekonomik bağımsızlık ile taçlandırmak ve tam bağımsız bir ülke oluşturmak için son nefesine kadar mücadele etti. Onun hayalini kurduğu Tam Bağımsız Türkiye, Bağımsız Türkiye Partisi’nin de hayali ve hedefidir. Liberal ekonomi politikaları ekonomimizi kırılgan ve bağımlı hale getirdi. BTP’nin Milli Ekonomi Modeli Politikaları ile ekonomik bağımsızlığımızı ve ardından tam bağımsızlığı tesis edeceğiz."

Günümüzde de Türk milletine yönelik benzer tehditlerin devam ettiğine dikkat çeken Önder, "Dün Türk milletini esaret altına almak isteyen güçler, bugün de vatanımıza ve milletimize yönelik benzer planlar kurmaktadır. Ancak milletimizin azmi ve kararlılığı, geçmişte olduğu gibi bugün de bu planları boşa çıkaracaktır. Sivil-asker ve devlet-millet bütünlüğü, bu güçlü milli iradenin en önemli teminatıdır," şeklinde konuştu.

BTP'nin uluslararası kongrelerde bilim adamları tarafından baş tacı edilen Sosyal Devlet-Milli Devlet projesi ve Milli Ekonomi Modeli'nin, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla birleştiğinde aşılmayacak engel ve ulaşılamayacak zaferin kalmayacağını vurgulayan Önder, "Tarih şahittir ki, bu zorlu mücadelelerden yüce milletimiz yine kendi azmi ve kararı ile zaferlere ulaşmıştır. Bugün de millet olarak bu kararlılığa ve inanca dün olduğundan daha çok muhtacız," dedi.

Son olarak, "Bu vesile ile vatanı canından aziz bilip şehadete koşan ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın dediği gibi; ‘bu vatan bizimdir, bizim kalacaktır,’" ifadeleriyle mesajını tamamladı.  



ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

INTERPOL tarafından kırmızı bülten ile aranan 25 şüpheli yakalandı

Geleceğin bilim insanları bu programda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "FETÖ'cü hainleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz"

Mudanya'da 30 Ağustos coşkusu

Türkiye'nin en büyük graffiti şenliği Bursa'da başladı

İzmit Körfezi’nde ‘Büyük Zafer’in coşkusu

Bolu Dağı Tüneli için tarih verildi

Bekarlığa veda partisinde coştular

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı Malkara’da coşku içerisinde kutlandı

Bursa Büyükşehir'den çiftçiye ‘siyez buğdayı’ desteği

Melek Mosso, Kütahya’da 70.000 kişiyi Cumhuriyet Meydanı’nda buluşturdu!

Selçuklu’da yaz dönemi dolu dolu geçti

TOFAŞ Uros Trifunovic ile anlaştı

Milletvekili Yontar'dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Bursa'nın zengin mutfak kültürü bu festivalde tanıtılacak

Bursa Atıcılar Mahallesi’ndeki altyapı sorunu 11 gündür çözülmüyor

Osmangazi’de Zafer Bayramı’na özel müzikal belgesel

30 Ağustos Muğla’da coşkuyla kutlandı

Kocaeli 30 Ağustos’u, zafer şarkılarıyla kutladı

Tuz Gölü eski güzelliğini koruyamadı

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik'te coşkuyla kutlandı!