‘’Bu topraklarda her dönem Yunus Emre’ler oldu, olmaya devam edecek’’

‘’Bu topraklarda her dönem Yunus Emre’ler oldu, olmaya devam edecek’’

‘’Bu topraklarda her dönem Yunus Emre’ler oldu, olmaya devam edecek’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Kütüphane’de Bir Gece” etkinliği kapsamında Yunus Emre üzerine yaklaşık 36 yıldır araştırmalarını sürdüren ve bu alanda birçok eseri bulunan Yazar Mustafa Tatçı’yı Kocaelili okurlarla buluşturdu. Yunus Emre’nin gençlere rehber olması gerektiğinin altını çizen Tatçı, Anadolu toplumu içinde her dönem Yunus Emre’lerin var olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Yazar Tatçı, “700 yıllık dönem içinde Anadolu’da 2 bine yakın Yunus Emre yetişmiş. Bu topraklarda her zaman Yunus Emre’ler vardı, olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

KOCAELİ (İGFA)- Mehmet Önder moderatörlüğündeki Mustafa Tatçı söyleşisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Akşam 20.00’den sonra başlayan söyleşiye okurlar yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ve yazar Leyla İpekçi de söyleşinin konukları arasında yer aldı.

YUNUS EMRE, TÜRKÇE’NİN EN BÜYÜK ŞAİRİDİR

Yazar Tatçı söyleşide Yunus Emre’nin Türkçe’nin en büyük şairlerinden biri olduğunu söyledi. Bu özelliği ile Yunus’un İslamiyet anlayışını Türkçe olarak ifade ettiğini kaydeden Yazar Tatçı, “Yunus Emre hem yaşadığı dönemde hem de vefat ettikten sonra pek çok yazar ve şaire ilham olmuş, yol göstermiştir. Tasavvuf edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Yunus Emre, İslam anlayışını Türkçe olarak kaleme almıştır. Bu yönüyle İslami pek çok terimi Türkçe’ye kazandırmıştır” dedi.

Moderatör Mehmet Önder’in sorularıyla ilerleyen söyleşide yazar Tatçı, Yunus Emre'yi her okuyuşunda yeni şeyler öğrendiğini ve yeni derinlikler kazandığını dile getirdi. Yazar, Yunus Emre'nin günlük konuşulan Türkçe’ye üst perdeden bir kimlik vererek, yeni bir mana dili ortaya koyduğunu aktardı.

YUNUS DÜŞÜNCESİ DÜNYAYA MAL EDİLMELİ

Okurların büyük bir ilgi ve dikkatle izlediği söyleşide Yazar Tatçı, Yunus düşüncesinin dünyaya mâl edilmesi gerektiği üzerinde durdu.  “Yunus Emre’yi en iyi şekliyle anlatmamız gerekiyor” diyen yazar, “Belgeseller ve filmler önemli ama illa kaliteli romanlar kaliteli Dîvân baskılarına da önem vermemiz lâzım. Tabii bütün bunları yapabilmek için iyi yetişmiş elemanlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği