‘’Bu topraklarda her dönem Yunus Emre’ler oldu, olmaya devam edecek’’

‘’Bu topraklarda her dönem Yunus Emre’ler oldu, olmaya devam edecek’’

‘’Bu topraklarda her dönem Yunus Emre’ler oldu, olmaya devam edecek’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Kütüphane’de Bir Gece” etkinliği kapsamında Yunus Emre üzerine yaklaşık 36 yıldır araştırmalarını sürdüren ve bu alanda birçok eseri bulunan Yazar Mustafa Tatçı’yı Kocaelili okurlarla buluşturdu. Yunus Emre’nin gençlere rehber olması gerektiğinin altını çizen Tatçı, Anadolu toplumu içinde her dönem Yunus Emre’lerin var olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Yazar Tatçı, “700 yıllık dönem içinde Anadolu’da 2 bine yakın Yunus Emre yetişmiş. Bu topraklarda her zaman Yunus Emre’ler vardı, olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

KOCAELİ (İGFA)- Mehmet Önder moderatörlüğündeki Mustafa Tatçı söyleşisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Akşam 20.00’den sonra başlayan söyleşiye okurlar yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ve yazar Leyla İpekçi de söyleşinin konukları arasında yer aldı.

YUNUS EMRE, TÜRKÇE’NİN EN BÜYÜK ŞAİRİDİR

Yazar Tatçı söyleşide Yunus Emre’nin Türkçe’nin en büyük şairlerinden biri olduğunu söyledi. Bu özelliği ile Yunus’un İslamiyet anlayışını Türkçe olarak ifade ettiğini kaydeden Yazar Tatçı, “Yunus Emre hem yaşadığı dönemde hem de vefat ettikten sonra pek çok yazar ve şaire ilham olmuş, yol göstermiştir. Tasavvuf edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Yunus Emre, İslam anlayışını Türkçe olarak kaleme almıştır. Bu yönüyle İslami pek çok terimi Türkçe’ye kazandırmıştır” dedi.

Moderatör Mehmet Önder’in sorularıyla ilerleyen söyleşide yazar Tatçı, Yunus Emre'yi her okuyuşunda yeni şeyler öğrendiğini ve yeni derinlikler kazandığını dile getirdi. Yazar, Yunus Emre'nin günlük konuşulan Türkçe’ye üst perdeden bir kimlik vererek, yeni bir mana dili ortaya koyduğunu aktardı.

YUNUS DÜŞÜNCESİ DÜNYAYA MAL EDİLMELİ

Okurların büyük bir ilgi ve dikkatle izlediği söyleşide Yazar Tatçı, Yunus düşüncesinin dünyaya mâl edilmesi gerektiği üzerinde durdu.  “Yunus Emre’yi en iyi şekliyle anlatmamız gerekiyor” diyen yazar, “Belgeseller ve filmler önemli ama illa kaliteli romanlar kaliteli Dîvân baskılarına da önem vermemiz lâzım. Tabii bütün bunları yapabilmek için iyi yetişmiş elemanlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Ağva Deresi geçiş noktası kapatıldı

Manisa'da Sanatın Yaşı Yok! Sınırlama Kaldırıldı

BAŞKAN HÜRRİYET, SABAH NAMAZI SONRASI SELVİLİ CAMİ CEMAATİYLE BULUŞTU

LÖSEV Berlin’de görkemli kuruluş ile faaliyetlerine başladı

Avrupa’da yepyeni oyun : Müsaitseniz Aşık Olabilir Miyiz?

Kocaeli'de geleceğin teminatı çocuklarda

İBB İştirak Şirketi Boğaziçi Yönetim AŞ’den Eyüpsultan Belediyesi temizlik personeline eğitim

‘Sular Bulanmadan’ Antalya'da ilk kez seyirciyle buluşuyor

Bursa'da güzellik ve estetikte yeni bir dönem

Sakarya'nın dev adamları İstanbul ekibini konuk edecek

Belediye Başkanı Arı, Üstyapı Çalışmalarını Yerinde İnceledi

AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI KAPSAMINDA SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Kocaeli'nde kadına şiddet farkındalığı

Yapılarda metrekareler küçüldü! Yapı izinleri azaldı!

Manisa'da çocuk meclisi kuruldu

İzmir Karabağlar'dan çocuklara çevre bilinci

Fırtınanın Etkileri Ortadan Kaldırıldı

Mamak'ta Kadına Şiddetle Mücadele İçin 3 Etkinlik

MASKİ’den arıtma tesisi açıklaması

SANART BUSADER'de senfoni rüzgarı

Şimşirgil: “Biz okuyan bir milletiz”