Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan ‘kentsel dönüşüm’ açıklaması 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan ‘kentsel dönüşüm’ açıklaması 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin en önemli konuları arasında yer alan 1050 Konutlar’daki kentsel dönüşüm konusuna açıklık getirirken, Hanlar Bölgesi’nde de hedefi açıkladı.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yayın hayatına 'merhaba' diyen İGF TV'de Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni ve  İGF Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Aysın Komitgan'ın 'GünAysın' programına ortak yayında konuk oldu.

Yayın hayatına ‘merhaba’ diyen İGF TV ile Bursada Bugün ortak yayınında İGF Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü ve Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan’ın sunduğu ‘GünAysın’ programının ilk konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

‘1050 Konutlar’ olarak adlandırılan Akpınar Mahallesi’nde toplamda 2 bin 53 konutun bulunduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bölge için zemin+ 4 ve zemin + 5 kat için planlar geliştirdiklerini hatırlattı. 

1050 KONUTLAR MESELESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bölgede kurulan dernek yöneticilerinin görüşme yaptığını açıklayan Aktaş, “ Proje, bahçe düzenlemeden altyapısına varana kadar Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut tarafından yapılacak. 10 yıl vadeli ödeme planı ile 18 ay içinde inşaatı tamamlanacak ve bu süreçte kira desteği vereceklerdi. Yapılan araştırmada kabul oyu yüzde 27’de kaldı. ‘Hayır’ diyenler 73’tü. Mülk sahiplerinde ‘Biz kendimiz de yaptırabiliriz’ beklentisi var. Herhangi bir fark ödemek istemiyorlar. 150 bin fark çıkıyor ve ‘oradaki insanlar 60-70 yaşında neden yatırımlar yapılsın’ diyorlar. Bir deprem olsa ve olumsuz durum gelişse sorumlusu ben miyim? FSM’de kentsel dönüşüm konusunda insanlar üzerine para aldı. Yüzde 0.50 emsal artışıyla hala uğraşıyorum. Yeni yük yüklememiz lazım” açıklamasında bulundu.  

HANLAR BÖLGESİ 2022’DE ORTAYA ÇIKACAK

Hanlar Bölgesi’ne ilişkin açıklamalarda da bulunan Alinur Aktaş, 31 Aralık’a kadar kamulaştırmayı tamamlamak istediklerini vurgularken, “Şu anda yüzde 93-94’lerdeyiz. Amacımız güzellikleri ortaya çıkarmak.  ‘Boyner’in akıbeti ne olacak’ diye soranlar var, o da yıkılacak. Bir itirafta bulunayım keşke en baştan Boyner’i yıksaydık. Hanlar Bölgesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir yer değil. Vakıf ve özel şahıslara ait bir yer. Bize ait olmayan bir yeri ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Değişim ve dönüşümler zor, birilerinin canı sıkılabilir. Yer sahipleri kiracılarla ilgili memnuniyetsizliklerinden ötürü projeyi destekliyor. Hanlar Bölgesi’nde korkunç bir zenginlik görüyorum. Pirinç Han son derece sıkıntılı bir durumda. 2022 yılının ikinci yarısında yaptığımız işin güzelliği ortaya çıkacak. Evleri yıkılacak olanlar bedellerin çok altında olduğunu düşünerek yargıya gitme kararı aldı ama ben de bilirkişinin yüksek rakamlar çıkardığını düşünüyorum. Sabırla işin sonunu bekliyorum” dedi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nPSNQOe5xCg?start=50

 

NÜFUS 5 İLÇEYE SIKIŞTI 

Bursa’da en çok konuşulan konuların başında gelen trafik sorununa dair açıklama yapan Aktaş, “3 milyonu aşkın nüfusun 2 milyon 2 bini Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel gibi yapışık ilçelerde yaşıyor. Sefer aralığı sabah ve akşam saatlerinde 2 dakika olarak kullanılacak. Ulaşımda zamlara direnmeye çalışıyoruz. Acemler’e giden yolları iyi irdelememiz gerekiyor. Tıkanan yolları açamazsak trafiği çözmemiz mümkün değil. ‘Elimi kolumu sallayarak gideceğim’ diye düşünen varsa söylüyorum, ‘Bu asla olmayacak’. Şehir Hastanesi’ne her yerden araç koyma şansımız yok ayrıca gerek de yok. Allah’ın emri midir, okulu saat 8’de başlamak? Herkes aynı saatte yola çıkarsa nasıl bir ayarlama yapalım? Toplu taşımayı geniş bir hinterlandda kullanmalıyız” diye konuştu. 

İSTİHDAM ÇALIŞMALARI

Geçtiğimiz günlerde hayata geçirdikleri ‘BİKO’ projesini de değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, “Tüm dünyanın en büyük sorunu istihdam haline geldi. Herkes bu konuyla ilgili kafa yoruyor. Eldeki verileri iyi değerlendirmemiz lazım. Kadın istihdamı da son yıllarda çok konuşuluyor ve çalışma yapılıyor. Artık ailede tek babanın çalıştığı dönem sona erdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 10 kurumda toplam çalışan sayısı 12 bin 800’dir. Belediyenin en büyük yükü çalışan. Biz artık bu işi sistemle yapacağız. Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi’ni açtık. Biz burayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne değil Bursa’ya personel almak için yaptık. Bin 200 kayıtlı iş yerimiz, 6 bin de kayıt var. Bin 400’e yakın işe yerleştirdiğimiz kişi var. Ama hiç kimse tekstil, oto kaportacı olmak istemiyor. Herkes masa başı iş istiyor. Ziraat mühendisliği okuyup ziraat işini yapmak istemeyenler var. Türkiye’de öğretmenlik okuyan öğrenci fazlalığı var. 10 sene tüm öğretmenlik bölümünü kapatsak bize yetecek öğretmen yetişiyor fakültelerde.  Meslek liseleri ne için var? Mobilya şehri İnegöl’de mobilyacı bulmakta zorlanıyorlar” diye konuştu.

ÇAĞRIŞAN İMARA AÇILMAYACAK

Yenilenebilir enerji konusunda dair açıklama yapan Başkan Alinur Aktaş, “Belediyelerin yeni kaynaklar bulması lazım. Doğa ve çevremizi hızla tüketiyoruz. Tesis kurduk. 135 milyon lira maliyetle 400 milyon liraya yakın gelir elde edeceğiz. Sanayilerde yoğun su tüketimi gerçekleştiren firmalar var. Demirtaş’ta tesis kuruldu atık suların yeniden kullanımı konusunda. Avrupalı firmalar sipariş verirken yenilenebilir enerji kullanmasına dair taahhütler istiyor. Yatırımlar yapılmazsa suya hasret kalırız. Yatırımlar yüksek maliyetli ama orta ve uzun vadede karlı bir hale geliyor.  Mudanya yolundaki (Çağrışan) alanların imarlaşması gibi bir durum söz konusu değil. Ağaçlandırmasını da Orman Genel Müdürlüğü gerçekleştiriyor ve tamamladı diye düşünüyorum” dedi.

‘BURSA SU’DAN FİRMALAR MEMNUN DEĞİL

Büyükşehir’in ‘Bursa Su’ projesinin başarılı olduğunu vurgulayan Aktaş, “35 civarında Bursa’da su fabrikası var. Üretim itibariyle Bursa Su olarak üçüncü sıradayız. Ben bu yatırımı yapmayabilirdim. Anadolu Jet ile anlaştık Bursa Su ile ilgili. Henüz uygulamaya geçmedi ama merakla bekliyorum. Bursa adının ülke çapında yaygınlaşması önemli. İçim kalitesi çok iyi, talep ve kabul gördü.  Zor ve rekabete açık bir piyasa. 30 dönümlük fabrikanın çatısına güneş paneli yerleştiriyoruz. Ciddi bir enerji kullanımı var. Başka markalar bu durumdan hoşnut değil. Fiyat revizyonuna gitmek zorunda kaldılar. Büyükşehir olup ekmek fabrikası olmayanlar var. Nüfusu 40-50 bin olan ilçeler mutlaka ekmek fabrikası açmalı. Regülasyon ve sübvanse görevi görürler” diye konuştu.

TOPHANE MESLEK LİSESİ’NE ÖZEL PROJE

Bursa’daki yıkılan meslek liselerine ilişkin konuşan Alinur Aktaş, “Milli Eğitim Bakanımız tam bir ‘meslek lisesi’ kafasında birisi ben de bundan dolayı çok memnun oldum. Yıkılan iki meslek lisemiz geç kaldı. Ama Bakan Bey’in talimatı hemen verince heyecanlandık. Demirtaşpaşa’da süreç ilerliyor, Tophane’de de özel bir proje çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

HEDEF AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTLİĞİ

Bursa’nın ‘dünya kültür başkenti’ seçilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “ Süreç Ocak 2022’de başlayacak. Devamında Avrupa Kültür başkentliğinin önüne açacak. 3 başlık var. Restorasyonlar, organizasyonlar ve basılı-yazılı eserler. Bu paye bizde 1 yıl kalacak. Maddi manevi kazanımlarımız olacak. Bu payeye Osmanlı’yı kuran şehir olan, Selçuklunun izlerini taşıyan, Bitinya gibi farklı medeniyetleri de içinde barından Bursa’nın çok yakıştığını düşünüyorum. Devlet başkanları ve bakanlar ağırlayacağız. Şehirlerin yarıştığı bir dünyadayız. Marka haline dönüştürmek, her değeri pazarlamak adına bir heyecanımız var” dedi. 

 

 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Erbaa’da ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Sağlıkta Farkındalık Yaratıyor

Belediye çalışanlarına KOAH anlatıldı

İpekyolu Belediyesi “ÇIL KEZİ” Kadın Danışma Merkezini Açtı

MANAVGATLILAR, BURÇE İÇİN TEK YÜREK

VALİMİZ MEHMET FATİH ÇİÇEKLİ’den BELEDİYEMİZE ZİYARET

-BOZÜYÜK BELEDİYE TİYATROSU ÖDÜLÜ, BAŞKAN BAKKALCIOĞLU’NA TAKDİM ETTİ

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

Pazaryeri Kaymakamı Kahraman'dan ev ziyaretlerine devam

Düzce'de zincirleme kaza: 3 yaralı!

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

Almanya Merkezli İşteyim.com, Kariyer.com’u Satın Almak İçin Harekete Geçti..!!

Almanya’daki Gururumuz Çetin Ay Ünlü iş insanı Bill Gates’e Rakip Mi Oldu!

Bursagaz güvenli gaz kullanımı için uyardı

Başkan Bozbey dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı

İklim krizi su kaynaklarını vurdu

Manisa'da sanat sınırlaması kaldırıldı

Ankara'da 'Erzurum' havası

Bursa'da ilk konser Lena Chamamyan'dan

Soğuk hava ve kar yağışları geliyor!

GENSED, Eskişehir’de sektör temsilcileriyle buluştu