Bursa Büyükşehir'de hizmet içi 'siber güvenlik' eğitimi

Bursa Büyükşehir

Bursa Büyükşehir'de hizmet içi 'siber güvenlik' eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdiği eğitimde, bilişim dünyasının en önemli konularından olan ‘Siber Güvenlik’ ele alındı.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen eğitimde, İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Kayıhan Altınöz, Siber Güvenlik Şubesi Takım Lideri Doğan Elmacıoğlu ve Siber Güvenlik Uzmanı Yasin Gökhan Taşkın, belediyelerin siber güvenlik dayanıklılığını artırmak adına alınması gereken tedbirleri anlattı.

İNTERNET HARCAMASI 17,77 MİLYAR DOLAR

Siber Güvenlik Şubesi Takım Lideri Doğan Elmacıoğlu, Türkiye nüfusunun yüzde 76,3’ünün şehirlerde yaşadığını, yüzde 90,8’inin mobil cihaz, yüzde 77,7’sinin internet ve yüzde 70,8’inin de aktif olarak sosyal medya kullandığını söyledi.

Elmacıoğlu, yaşları 16-64 arasında olanların yaklaşık 8 saat internette gezindiğini, bu sürenin 2,5 saatinde görüntü izlediğini, 2 saatinde sosyal medyanın takip edildiğini, 1 saat elektronik kitap okunduğunu, 1 saat müzik dinlendiğini ve geri kalan sürede oyun oynandığını belirtirken, seyahat ve konaklama için 5,79 milyar dolarlık harcamanın internet üzerinden yapıldığını dile getirdi.

Giyim için 4,72 milyar, elektronik cihazlar için 2,43 milyar, yeme ve kişisel bakım için 825 milyon, mobilya için 1,26 milyar, oyuncak ve hobiler için 2,07 milyar, dijital müzik için 119 milyon ve video oyunları için 569 milyon dolar harcandığını ifade eden Elmacıoğlu, toplamda 17,77 milyar dolarlık harcamanın internet üzerinden yapıldığını vurguladı.

“DAHA TİTİZ OLUNMALI”

İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Kayıhan Altınöz ise internet kullanıcılarının ve kurumların siber güvenlik konusunda daha titiz davranmaları gerektiğini, güvenlik tedbirleri alınması konusunun önemli olduğunu söyledi. Eğitimde, belediyelerin siber güvenlik konusunda uymaları gereken iş süreçleri ve ihtiyaç duyulacak teknolojilerden de bahsedildi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Mudanya Mütarekesi’ne 9 günlük özel ve geniş program

Yıldırım’da kadınların içi rahat

Bursa’nın e-ticaret şampiyonu ödüllendirildi

Rumeli Balkan camiası 8 Ekim'de Anıtkabir'de toplanıyor

Ticaretin merkezi İnegöl’de Ahilik kültürü yaşatılıyor

Otomobil spor tutkunları Bursa’da buluşuyor

Bursa’da deprem riskini en aza indirecek önemli çalışma

Milas Belediyesi’nden öğrencilere destek

Midenize aşırı yüklenmeyin, çünkü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM işlevselliğini yitirmiş!

Karabağlar Belediyesi’nden parklara yeni dokunuş

Kocaeli İnönü Caddesi esnafına bilgilendirme

Başkan Büyükgöz’den Gebzeli çocuklara hediye

İşte bugün vizyona giren filmler

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

ULUTEK firmasından elektrikli araç kullanıcılarına kapsamlı çözüm

Bursa'da doğal şifa kaynağı 'Tümbüldek' kapılarını açtı

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

TBB: Siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak onama toplumsal barışa zarardır!

Vali Yunus Sezer “Edirne Öğretmenevi’nin çehresi değişecek”