Bursa Gemlik Körfezi’nde ‘bayram' dalışı

Bursa Gemlik Körfezi’nde ‘bayram

Bursa Gemlik Körfezi’nde ‘bayram' dalışı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, ‘Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu vurgulamak amacıyla’ Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği tarafından dalış programı ile kutlandı.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Marmara Denizi'ne 115 kilometre kıyısı olduğunun farkındalığını sağlamak, Gemlik Körfezi'nin sahip olduğu biyoçeşitliliği ve dalış turizmi açısından sahip olduğu avantajları gösterebilmek amacıyla ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda’ gün boyu süren etkinlikler düzenlendi.

Gemlik Körfezi'nin sualtı biyotası ile ünlü Sırakayalar Mevkii'nde yapılan dalış etkinliğine; Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Mudanya Liman Başkanı Veysel Yaşar ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan katıldı. Gemlik Körfezi’nde sualtı zenginliklerini gözleriyle görme imkanı bulan katılımcılar, akşam da Gemlik İskele Meydanı’nda düzenlenen programda Bursa’nın sualtı dünyasını ünlü belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan’dan dinledi. Buradaki söyleşi programına, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile Gemlik Bölge Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu da katıldı.

Söyleşinin ardından yayınlanan Bursa’nın sualtı belgeseli, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, belgesel yapımcıları Tahsin Ceylan ile Mehtap Akbaş'a çiçek vererek teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında; Gemlik İskele Meydanı’nda açılan Bursa'nın Sualtı Dünyası Fotoğraf Sergisi, Gemliklilerden büyük ilgi gördü.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Mansur Yavaş'tan Başkan Seçer'e ziyaret

Son bir haftada trafikte 475 bin araca/sürücüye işlem

Başkan Ünlüce; “Kadınlarımız korkmadan iş hayatına girmeli"

Bursa'da 'altın zeytin' görücüye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vesile Teyze’yi çaresiz bırakmadı

Büyükşehir’in kreşleri yoğun ilgi görüyor

İzmit Körfezi’nin pembe süsleri geldi... Biyoçeşitlilik artıyor

Fitch Ratings'tan İzmirlilere müjde

İzmir Güzelbahçe'de asfalt hamlesi

İtfaiyeden nefes kesen tatbikat

Ediz Ün'de CHP'ye dönüş sinyali... "Yakında yine yuvamda olacağım"

Çamlık Bulvarı bugün trafiğe kapatılacak

AK Partili Başkan'dan CHP'li Başkan'a teşekkür

Çocukların gözdesi Trafik Park

Üniversitelilere 5 bin lira öğrenim yardımı

Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı