Bursa Osmangazi'de 'Kalemden Kameraya' paneli

Bursa Osmangazi

Bursa Osmangazi'de 'Kalemden Kameraya' paneli

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nin “Kalemden Kameraya: Edebiyat-Sinema İlişkileri” başlıklı panel, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Prof. Dr. Nesrin Karaca’nın moderatörlüğünde yürütülen panelde Başkent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Programı’ndan Prof. Dr. Hale Künüçen; senaryo yazımı, roman-sinema filmi ilişkisi, farkları, edebiyat uyarlamaları hakkında konuştu.

Prof. Dr. Nesrin Karaca, sinema ve edebiyatın iki ayrı dile dayalı olarak gelişimini sürdüren özgün sanatlar olduğunu ifade ederek, bu iki sanatın ortak noktalarının ‘kurgu’sal bir yapıya dayanmaları ile ilişkili olduğunu söyledi.

Edebiyat ve sinema sanatlarının dil ve anlatım özellikleri bağlamında, biçim ve içerik açısından birbirleriyle ilişkilerinin ele alındığı panelde ilk sözü alan Prof. Dr. Hale Künüçen, edebiyat ve sinema arasındaki temel farkın kullandıkları malzemeye bağlı olarak “biçim” kavramı ile ilgili olduğunu belirterek, edebiyatın kelimeler, sinemanın ise görüntüler aracılığıyla hikayeler anlattığını vurguladı.

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sait Liman ise, sinemada zamanın önemini, zaman ve mekân kullanımında sinema sanatının edebiyatla nasıl benzeştiğini ve ayrıştığını anlattı. İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Can Güngör ise sinema tarihi konusunda bir giriş yaptıktan sonra edebiyat-sinema ilişkisinin tarihsel seyrinden, avangart ve yapısalcı kuramlar özelinde edebiyat teorisinin sinemaya uygulanışından bahsetti.

Yaklaşık 1,5 saat süren panelin ikinci bölümünde panele katılan izleyicilerin soruları panelistlerce yanıtlandı.

Panel sonunda, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin tarafından panelistlere Osmangazi Belediyesi’nce yayınlanan kültür eserleri takdim edildi. 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Ediz Ün iktidara sordu "Keşan’a ne zaman huzurevi açacaksınız?"

Kocaeli'de mavi ambulanslar en zor anlarda tatilcilerin yanındaydı

Gürsu'da beş branşta binlerce kadına spor imkanı

İstanbul'da TBF Basketbol Spor Lisesi için protokol

7 bin 204 taşıt Emniyet ve Jandarma emrinde

Tekirdağ trafiği nefes alacak... Tekirdağ'da ulaşım kolaylaşıyor

Gebze’de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliği

İnegöl’de hedef 42 bin ton ceviz

Türkiye Belediyeler Birliği Tokat'ta buluştu

Devlet güvencesinde dönüşüm hızlanıyor... Deprem bölgesinde kentsel dönüşüm

Unutulmaya yüz tutmuş sanat Malatya'da icra ediliyor

Yusuf Alemdar müjdeyi verdi

Bakan Kurum'dan COP31 diplomasisi

Lezita’nın yeni ürünü raflarda

Metin Şentürk: “FB – GS derbisinin VAR hakemi ben olacağım”

Minik Rüzgar Trabzonspor'un radarında

Bursa’da kış tarımı için hazırlıklar başladı

Kaynarca’nın güçlü altyapı ağı genişliyor

Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

İzmir Güzelbahçe’de barista kursu sertifikaları dağıtıldı

O tebliğde değişiklik yapıldı... 7 bölgede 20 servis şartı 'şarjlı hibrit'leri de kapsıyor!