Bursa Osmangazi’nin ilim yuvaları

Bursa Osmangazi’nin ilim yuvaları

Bursa Osmangazi’nin ilim yuvaları

Osmangazi Belediyesi, bünyesindeki 7 kütüphane ile binlerce kişiyi kitapla buluştururken, öğrencilere de konforlu ve rahat bir ortamda ders çalışma imkanı sunuyor.

BURSA İGFA- Osmangazi Belediyesi bünyesinde bulunan kütüphanelere vatandaşlar ve öğrencilerin ilgisi oldukça fazla. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Pınarbaşı Nilüfer Hatun Kütüphanesi, Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi Kütüphanesi, Emek Bilgi Evi Kütüphanesi, Demirtaş Kültür Merkezi Kütüphanesi, Kedili Tekke Millet Kıraathanesi Kütüphanesi ve Şadırvanlı Han Kütüphanesi’nden Osmangazi dışında diğer ilçelerden de her gün yüzlerce kişi faydalanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın eğitim ve kültüre yönelik direktifleriyle kurum bünyesinde yer alan kütüphanelerdeki kitap sayısı da her geçen gün artırılıyor. Osmangazi Belediyesi bünyesindeki 7 kütüphane, şuanda 28 bin 848 kitap kapasitesine sahip. 7 bin 490 kişinin üye olduğu kütüphanelerden haftalık ortalama 500 kişi kitap alarak okuyor. Türkiye’de örnek çalışmalara imza atan kütüphanelerde yıl boyunca söyleşi, sempozyum, kitap şenliği gibi birçok etkinlik de gerçekleştiriliyor.

DERS ÇALIŞMAK KEYİFLİ HALE DÖNÜŞÜYOR

Zengin yayın koleksiyonuna sahip kütüphaneler, oturma ve ders çalışma alanları, grup çalışma odaları, çocuk ve genç bölümleri, dinlenme alanları ve bireysel çalışma alanları ile kitap okumanın yanı sıra öğrenciler için ders çalışmayı ve ödev yapmayı oldukça zevkli ve keyifli bir hale dönüştürüyor. İlçenin muhtelif yerlerinde bulunan kütüphaneler ile öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara nezih ve nitelikli kütüphane hizmetini gerçekleştiriyor.

“ÇOCUKLARIMIZA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRALIM”

Bilgi üreten bir toplum olabilmek için kitap okumanın önemine vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Toplum olarak bir yere varacaksak bunun temelinde okumak ve eğitim vardır. Türkiye’yi çok daha ileri seviyelere taşımak istiyorsak ülke olarak kitap okumalıyız. Bilimde, sanatta ve sporda başarılı nesiller yetiştirebilmek adına mutlaka çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Osmangazi Belediyesi olarak bizler ilçemizdeki kütüphane sayımızı çoğaltıyoruz ve 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hem kitap okuma hem de ders çalışma konusunda katkı koyuyoruz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bursa osmangazi’nin ilim yuvaları

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor