Bursa Uludağ'ın BAP sayısı 175'e çıktı

Bursa Uludağ

Bursa Uludağ'ın BAP sayısı 175'e çıktı

BUÜ’de 2021 yılında desteklenen kısa adı BAP olan Bilimsel Araştırma Proje sayısı 175’e ulaştı.

BURSA (İGFA) -  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Araştırma Üniversiteleri arasında gösterilen Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) desteklediği bilimsel araştırma projelerinin sayısı her yıl artmaya devam ediyor. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu tarafından 2020 yılında 98 proje desteklenirken, 2021 yılında desteklenmesine karar verilen proje sayısı 175’e çıktı. Projelere maddi destek miktarını da arttıran Üniversite Yönetimi, 2021 yılında yürürlüğe giren tüm projelere toplam 20 milyon TL ödenek sağladı.

Destek verilen proje türlerini de açıklayan üniversite yönetimi; Genel Araştırma Projesi (58 adet), Hızlı Destek Projesi (49 adet), Lisansüstü Tez Projesi (44 adet), Öncelikli Alanlar Araştırma Projesi (13 adet), Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi (5 adet), Altyapı Projesi (3 adet) ve Katılımlı Araştırma Projesi (3 adet) olarak açıkladı. Koordinatörlük, 2021 yılı için projelere verilen destek miktarının ise 20 milyon TL’ye ulaştığını belirtti. Açıklamada, 2020 ve 2021 yılının pandemi gölgesinde geçmesine rağmen Üniversite’de gerçekleştirilen bilimsel araştırma faaliyetlerinde anlamlı bir ilerleme kaydedildiği ifade edildi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, komisyonda görev alan tüm akademisyen ekibe teşekkür takdim etti. İmkânlar kapsamında hep daha iyisi için çalışacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Kılavuz, elini taşın altına koyan ve kendi mesaisinin dışında hizmet vermeye devam eden komisyon üyelerine şükranlarını sundu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor