Bursa Yıldırım'da 'el emekleri' görücüye çıktı

Bursa Yıldırım

Bursa Yıldırım'da 'el emekleri' görücüye çıktı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yerel belediye bünyesindeki Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi ve Kadın Kooperatifleri kursiyerlerinin ürettiği ürünler, ‘El Emekleri Festivali’nde sergileniyor.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen ve 26 Haziran’a kadar devam edecek El Emekleri Festivali kapsamında YIL-MEK eserleri görücüye çıktı.

Açılışta  konuşan Yıldırım Belediye Başkan Oktay Yılmaz, kursiyerleri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.

Yapılan işler ve üretilen hizmetlerin ancak ve ancak insanla buluşursa değer kazanacağını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bu bilinçle, insanlarımızın yaşamına dokunacak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek hizmetler üretmeye gayret ediyoruz. YIL-MEK, Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri ile desteklediğimiz Kadın Kooperatiflerinin yeri bizde çok ayrı. Bu merkezlerde; Yıldırım Kaymakamlığımız, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimiz ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiğimiz eğitim programlarıyla,  insanlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sunuyoruz” diye konuştu.

KADINLAR ÜRETİYOR YILDIRIM KAZANIYOR

YIL-MEK 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 13 mahalle, 15 kurs merkezinde 62 branşta eğitimlerine devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, şu an ilçede toplam 8 kadın kooperatifin varlığına dikkati çekerek, "Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak. Kooperatiflerimizi desteklerken, kooperatif üyesi kadınların nitelik kazanması için de eğitim programları düzenliyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak YIL-MEK Sepeti uygulamasıyla birlikte internet ortamında tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya ürünlerimizi pazarlayacağımız uygulamamızı aktif hale getireceğiz” dedi.

Kursiyerlerin el emeği, göz nuru ürünlerini ekonomik değere dönüştürecek festivalin Yıldırım'da 6 gün süreceğini ve festival kapsamında konserlerle vatandaşlara güzel, keyifli vakitler yaşatılacağı bildirildi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

1. Manisa Otoshow Otomobil Fuarı Açıldı

Festivalin en renkli ismine ziyaret

Derya Bedavacı, bu akşam Bursalılarla buluşacak

Selahattin Yusuf: ‘’Kasabalı bir toplumuz, kasabada sıkışıp kaldık’’

Sezaryen mi, normal doğum mu? Uzmanlar farklı bakış açılarıyla değerlendirdi

Nilüfer'de can dostlar yeni yuvalarına kavuşuyor

Başkan Zeyrek: "Sporun daha çok yaygınlaştırılması önemli"

Düzce’de ışık ihlali kazaya neden oldu 

Dünya Turizm Günü’nde Zambak Yolu tanıtıldı

Bursa'da zeytinlik alanda korkutan yangın!

Başkan Özel: Hasta nakil ambulansı için biriken parayı açıkladı

Manisa'da zabıtadanhayat kurtaran müdahale

Bursa’da yuvalandırma şenliği başladı!

Kitapların büyülü dünyası çocukların gelişimine katkı sağlıyor

Başkan Hürriyet, din görevlileriyle Gülümse Kafe’de bir araya geldi

İngiltere’nin sömürgecilik tarihi son mu buluyor?

HAK-İŞ Başkanı Adıbelli: "Büyükşehirde muhattap bulamıyoruz"

Bilgehanelerin “Bir Meslek Hafızlıkla Taçlanırsa” söyleşisine Op. Dr. Salih Selman katıldı

Ankara Büyükşehirden yeni bir gençlik merkezi daha

Başkan Yıldız’dan personele promosyon müjdesi

Bursa'da genç annenin can verdiği kaza saniye saniye kamerada