Bursa Zafer Halkoyunları Derneği KKTC'yi fethetti

Bursa Zafer Halkoyunları Derneği KKTC

Bursa Zafer Halkoyunları Derneği KKTC'yi fethetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu yıl 11’ncisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Barış Festivali'nde sahne alan Bursa Zafer Halkoyunları Derneği’nin başarılı oyuncuları, harika bir gösteri gerçekleştirerek, izleyenlerden tam not aldı.

BURSA (İGFA) - Birçok yerli ve yabancı halkoyunları ekibinin katılımıyla KKTC'de düzenlenen 11. Uluslararası Halk Dansları Barış Festivali'nde sahne alan Bursa Zafer Halkoyunları Derneği’nin genç oyuncuları, eşsiz oyunlarıyla izleyenleri adeta büyüledi.

Bursa Zafer Halkoyunları Derneği ekibi, Litvanya ve Makedonya’dan gelen yabancı ekiplerin yanı sıra Türkiye’den gelen ekiplerin de bulunduğu ve 5 gün süren festivalde Rumeli coğrafyasına yönelik oyunlar sergiledi.

Festival kapsamında dansçıların sergilediği halkoyunları gösterilerinin büyük ilgi gördüğünün altını çizen Bursa Zafer Halkoyunları Derneği Başkanı Rıdvan Gültaş, festivalin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Gültaş, “Bursa Zafer Halkoyunları Derneği olarak, şehrimizi ve kültürümüz en doğru şekilde katıldığımız organizasyonlarda tanıtmaya devam ediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuyeti’ndeki festivalde de dansçılarımızın performansları, belki de etkinliğin en ilgiyle takip edilen performansı oldu. Gösterilerimize başarıyla gerçekleştiren dansçılarımıza, festivali organize eden ekibe, yoğun katılım sağlayanlara izleyicilere sorunsuz geçen bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.

KKTC’de bulunduklarını süre boyunca çeşitli ziyaretler de yaptıklarını belirten Rıdvan Gültaş, Gönyeli Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’na, Erenköy Belediye Başkanı Dr. Hamit Bakırcı’ya, KKTC Kültür Dairesi Müdürlüğü’ne, Kıbrıs Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’ya da ev sahiplikleri için teşekkür etti.

Bursa Zafer Halkoyunları Derneği ekibi, KKTC’de bulundukları süre kapsamında Salamis Harabeleri, Girne Kalesi, Hilerion Kalesi, Lefkoşe Surları’na da kültürel geziler gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Uçurtmalar Bursa Nilüfer'de 'Barış' için uçtu

Dönüş yolu çile oldu!

Ahievren'de 5. Geleneksel Kavun–Karpuz Şenliği

EMEP’ten çocuklara çağrı: Çocuklara bir öğün yemek verilsin

Başkan Bozbey'den balıkçılara 1 Eylül ziyareti

Bursa Gürsu'da üç okul birden açılıyor

Malatya Darende'de 71'inci kez kapılarını açtı

Marmaris'te Arya ile 'Zafer' coşkusu

Okullarda ilk zil 'uyum' için çalacak

Enflasyon muhasebesi kabusu bitti... Keşan esnafı da nefes aldı!

Oyuncu Düzyatan, Türkiye'yi BM'de temsil edecek

Melis Fis sevenleriyle Beylikdüzü'nde buluştu

Körfez'in acil oksijene ihtiyacı var!

'Beceri temelli' yeni ders kitapları hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Veliaht Prensi El Suud ile görüştü

MASKİ’den gereksiz kazı iddialarına yanıt

Mudanya Devlet'te 'Üroflowmetri' yenilendi

Manisa Büyükşehir sınavda da öğrencilerin yanında

Tokat'ta yılların içme suyu sorunu çözüldü

Başkan Alemdar Sakarya’da vatandaşlarla kucaklaşıyor

Okula uyum sürecinde doğru yaklaşım tüyoları... İlk gün stresine karşı öneriler