BUÜ’den savunma sanayii projelerine özel destek

BUÜ’den savunma sanayii projelerine özel destek

BUÜ’den savunma sanayii projelerine özel destek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) balistik koruyucu malzeme geliştirme, yeni nesil malzeme geliştirme ve malzeme karakterizasyonu konularında özel sektörle işbirliği yapacak. Geliştirilecek ürünler TSK, emniyet, jandarma ve diğer tüm operasyonel birimlerin hizmetine sunulacak.

BURSA (İGFA) - BUÜ Rektörlüğü, BUÜ Uygulamalı Mekanik ve İleri Malzemeler Araştırma Grubu ile SKY Composite Teknoloji ve Sanayi Ticaret A.Ş. arasında başta savunma, havacılık, enerji ve kimya sektörlerine yönelik iş birliği anlaşması yapıldı. Hazırlanan protokole Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Sky Composite Genel Müdürü Mükramin İlhan imza attı.

“ÜNİVERSİTEMİZİ HAK ETTİĞİ SEVİYEYE YÜKSELTECEĞİZ”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Araştırma üniversitesi vizyonuna sahip bir üniversite için etkileşim ve işbirliğiyle elde edilen projelerin son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Özellikle yerli ve milli savunma sanayimizin kalkınmasına yönelik çalışmaların içerisinde yer almak bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Üniversitemizin akademik deneyimi, bilgi birikimi ve potansiyeli özel sektörün pratikliği ile birleştiğinde ortaya çok daha nitelikli projeler çıkabiliyor. Bu çalışmanın düşünülmesinde ve projelendirme aşamasında getirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Böylesi kıymetli protokollerin sayısının daha da artmasını diliyoruz. Bursa’nın eğitim çınarı üniversitemizi, özel sektörün de desteğiyle hak ettiği seviyelere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konuşmasına üniversite yönetimine teşekkürlerini sunarak başlayan Sky Composite Genel Müdürü Mükramin İlhan ise; “Halisane niyetlerle ülkemizin sanayini geliştirmek için üniversitelerle protokol imzalıyoruz. Elimizden geldiğince öğrencilere destek olmaya çalışıyoruz. Hiçbir ücret talep etmeden yaptığımız birçok hizmet oldu. Onların kendi projelerini de destekliyoruz. Ar-Ge, üretim ve teçhizatın ücretsiz kullanımı gibi birçok konuda elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız” açıklamasında bulundu.

İşbirliği imza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, BUÜ Uygulamalı Mekanik ve İleri Malzemeler Araştırma Grubu Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Murat Yazıcı, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam, akademisyenler ve firma temsilcileri de hazır bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Saadet'e yeni kan... Yeni Genel Başkan Mahmut Arıkan oldu

Düzce'de de okullar tatil edildi

Malatya yoğun kara karşı teyakkuzda

Ertorun “Terör artık Türkiye’nin gündeminden çıkmalıdır”

Manisa'da fırtına ve yağış ekipleri seferber etti

Sakarya'dan kar raporu... Kapalı grup yolu kalmadı

Bursa Büyükşehir'den çiftçilere destek

TBMM'de yeni hafta gündemi yine yoğun

Bursa'da ünlü barda tartışma kanlı sonuçlandı! 1 ağır yaralı

Bursa'da Parkenin Prensleri konuk dinlemedi!

Almanya'da kayıp imamın cenaze namazı kılındı

Bursa'da Mudanya Belediyesi'nden öğretmenlere vefa

"Bir Fincan Cesaret" belgeseli tam not aldı

İstanbul Bakırköy'de 'Öğretmenler Günü' koşusu

Mudanya'da Muhtar Şaş'tan 'iyiliğe destek' çağrısı

DSİ'ye 515 personel alımı yapılacak

81 ilden gelen öğretmenler TBMM'de ağırlandı

Mardin 1969 Spor Manisa deplasmanından 3 puanla döndü

Algoritmalar alışverişlere yön veriyor!

BaşkentRay rekor kırdı! Bir günde 94 bin yolcu

Yeniden yapılandırma en yoğun inşaat, gayrimenkul ve otomotivde