Büyük Zaferin 102.Yılı Aliağa’da Kutlandı

Büyük Zaferin 102.Yılı Aliağa’da Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 102. Yılı Aliağa’da kutlandı.


UBA /İzmir-Aliağa 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı, Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hava İstihkam Uzman Çavuş Sinan Çelik yaptı.

30 Ağustos zaferinin Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olduğunu belirten Çelik, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 102.yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti, kahraman Türk Ordusu ile birlikte vatanına kast edenlere karşı 102.yıl önce eşine tarihte az rastlanan bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetler karşısında, Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. 102 yıl önce üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak, ya İstiklal ya ölüm parolasıyla, vatanı aydınlığa kavuşturmuşlardır. Kutsal ve tarihi gün vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz”

Şiir, Zeybek ve Müzik Dinletisi Beğeni Topladı
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencisi Nehir Meriç, yöresel şair Bahri Ar ve Kıbrıs Gazisi Doğan Kılıç ‘30 Ağustos’ konulu şiirlerini okudular. Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin zeybek gösterisi ile Aliağa Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi ise beğeni topladı.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte kaymakamlık makamında tebrikatı kabul etti. Kutlama programı Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Bozdemir, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri ve parti temsilcileri katıldı.   


 



Anahtar Kelimeler: Büyük Zaferin . Aliağa’ Kutlandı

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

INTERPOL tarafından kırmızı bülten ile aranan 25 şüpheli yakalandı

Geleceğin bilim insanları bu programda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "FETÖ'cü hainleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz"

Mudanya'da 30 Ağustos coşkusu

Türkiye'nin en büyük graffiti şenliği Bursa'da başladı

İzmit Körfezi’nde ‘Büyük Zafer’in coşkusu

Bolu Dağı Tüneli için tarih verildi

Bekarlığa veda partisinde coştular

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı Malkara’da coşku içerisinde kutlandı

Bursa Büyükşehir'den çiftçiye ‘siyez buğdayı’ desteği

Melek Mosso, Kütahya’da 70.000 kişiyi Cumhuriyet Meydanı’nda buluşturdu!

Selçuklu’da yaz dönemi dolu dolu geçti

TOFAŞ Uros Trifunovic ile anlaştı

Milletvekili Yontar'dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Bursa'nın zengin mutfak kültürü bu festivalde tanıtılacak

Bursa Atıcılar Mahallesi’ndeki altyapı sorunu 11 gündür çözülmüyor

Osmangazi’de Zafer Bayramı’na özel müzikal belgesel

30 Ağustos Muğla’da coşkuyla kutlandı

Kocaeli 30 Ağustos’u, zafer şarkılarıyla kutladı

Tuz Gölü eski güzelliğini koruyamadı

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik'te coşkuyla kutlandı!