Çeşme’de bir ilk: Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı

Çeşme’de bir ilk: Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı

Çeşme’de bir ilk: Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı

Çeşme’de bir ilk: Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı

 

Çeşme’de denizlerin korunması için çalıştay gerçekleştirildi

 

Başkan Denizli: Deniz patlıcanlarının korunması, sağlıklı yarınlarımız için önem taşıyor

 

Çeşme Belediyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı iş birliği ile deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir yönetiminin ele alındığı ‘Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, deniz patlıcanlarının avlanmasının denizlere geri dönülemeyecek zararlar verdiğine dikkat çekerek, “Bilim insanlarımızın açıklamaları doğrultusunda, deniz ekosisteminin en önemli koruyucularından olan deniz patlıcanlarının korunması, sağlıklı yarınlarımız için büyük bir önem taşıyor” dedi.

 

Çeşme Belediyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) iş birliği ile bir otelde düzenlenen “Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı”nda, denizlerin karşı karşıya olduğu sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Çalıştaya; Tarım Orman Bakanlığı Temsilcisi Nadir Uslu, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanvekili Banu Ayhan, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin, İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Akın Satkan, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler, TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Çeşme Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge’nin yanı sıra Çeşme Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, çevre gönüllüleri ve Çeşmeli vatandaşlar da katıldı.

 

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Kurulu’na katılımı nedeni ile çalıştayda bulunamayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise video ile bir konuşma yayınladı. Başkan Denizli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Deniz patlıcanlarının avlanması, ne yazık ki denizlerimize geri dönülemeyecek zararlar veriyor. Bilim insanlarımızın açıklamaları doğrultusunda, deniz ekosisteminin en önemli koruyucularından olan deniz patlıcanlarının korunması, sağlıklı yarınlarımız için büyük bir önem taşıyor.” Başkan Denizli, daima bilimin ışığında, çevreyi koruma ve ona sahip çıkma bilinci olması gerektiğine dikkat çekti.

 

“Bu güzel coğrafyayı korumalıyız”

 

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise yaptığı konuşmada, bölgenin tarihi ve doğal zenginliklerine vurgu yaptı. Maraşlı, "Geçen yaz orman yangınlarıyla zor zamanlar yaşadık. Ormanlarımız, doğamızın en kıymetli hazinelerindendir ve korunmaları için daha fazla çaba göstermeliyiz” dedi. Denizlerin korunması konusunun da önemle altını çizen Maraşlı, "Koruma-kullanma dengesini iyi kurmalıyız. Bu güzel coğrafyayı sadece insanlar için değil, hayvanlar ve doğa için de saygı göstererek korumalıyız" diye konuştu.

 

Bilimsel ölçüm yapılması şart

 

TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk de yaptığı konuşmada, Ege Denizi'nde birçok bilimsel çalışma yürüttüklerini belirterek, Çeşme için düzenlenen çalıştayın bir ilk olduğunu ve devamının geleceğine vurgu yaptı. Öztürk, "Ildır’daki denizel biyoçeşitlilik çalışmalarından elde edilen dersler, Çeşme’de deniz patlıcanı ve balıkçılığın sürdürülebilmesi için bilimsel ölçüm yapmanın gerekliliğini ortaya koyuyor" dedi. Öztürk, ayrıca TÜDAV’ın gelecekteki çalışmaları için Çeşme ile iş birliğine hazır olduklarını da dile getirdi.

 

20 akademisyenin katıldığı çalıştay dört ana oturumda gerçekleştirildi. Çeşme Yarımadası Değişen Deniz Ekosistemi ve Biyoçeşitlilik, Çeşme Yarımadasında Mavi Büyüme ve Mavi Ekonomiye İlişkin Güncel Durum, Çeşme Yarımadası Deniz Ekosisteminde Kirlilik ve Kaynakları ve Çeşme Yarımadası Çevre Koruma ve Farkındalık Faaliyeti konularının görüşüldüğü çalıştay, tartışmalar ve çözüm önerilerinin sunulduğu oturum ile sona erdi.


İzmir,Çeşme Belediyesi
belediye365.com

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

ALANYA’DA DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ'NE ÖZEL ETKİNLİK

AKÇATI’DA İMECE USULÜYLE BÜYÜK HİZMET

ALANYA BELEDİYESİ HANİFE CEBECİ KREŞ VE ÇOCUK AKADEMİSİ’NDEN ENGELLİ FARKINDALIĞINA YÖNELİK ZİYARET

Ramazan Bayramı Bayramlaşma Programı

Sandıklı’da Ramazan Bayramı Bayramlaşma Programı Gerçekleştirildi

Başkan Adnan Öztaş, Bülent Yaşar’ın Cenaze Törenine Katıldı

Hatay'da 'Tarihi Uzun Çarşı' ayağa kalkıyor

DSİ'den yapay zekâ destekli hamle

Sakarya'da Başkan Alemdar esnafla kucaklaştı

Bakan Yerlikaya'dan 'milli destek' vurgusu

Ankara Büyükşehir engelsiz başkent için çalışıyor

Yapay zekanın önerdiği menülere dikkat!

Ordu'da ilkokul öğrencileri darbuka çalmayı bidonla öğrendi

TRT'den 'Teşkilat' kararı! O oyuncuya 'Özel' destek

İstanbul'da üniversitelilere ikinci ödemeler 3 Nisan'da

Manisa'dan Gediz Nehri kirliliği iddialarına yanıt

Promosyonda Türkiye'nin rekabet gücü artıyor

Bursa Büyükşehir tatilde de can dostların yanında

Mardin 1969 Spor liderliğini sürdürdü

Bakan Bolat boykota karşı alışverişe çıktı

Konya'da Başkan Altay'dan esnaf ziyareti