CHP: Uludağ yapılaşmaya açılmasın

CHP: Uludağ yapılaşmaya açılmasın

CHP: Uludağ yapılaşmaya açılmasın

CHP'liler Uludağ Milli Parkı'nın yaklaşık 5 bin hektarlık bölümünün milli park statüsünden çıkarılarak Alan Başkanlığı adı altında yapılaşmaya açılması için yapılan hazırlığa tepki gösterdi.

BURSA (İGFA) - Partisinin doğa eylemlerine destek olmak amacıyla iki gündür Bursa'da olan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Ali Öztunç, Uludağ'ın Türkiye'nin de, Bursa'nın da gözbebeği olduğunu söyledi.

"Uludağ korunuyordu bugüne kadar ne oldu da şimdi Uludağ Alan Başkanlığı derdine düştüler" diye soran Öztunç, "Bu alan başkanlığı yönetimi, getirilecek olan kanun teklifi Uludağ'a zarar verecek. Burada birilerine yeni rant kapısı açacaklar, kişiye özel, Erdoğan'ın yakınında bulunan bir sanatçının ailesine özel bir kanun çıkarmak istiyorlar. Biz bu alan başkanlığı filmini daha önce Kapadokya'da gördük. Kapadokya'da bütün mağaraların altına içine oteller yapıyorlar. Kapadokya kalmadı. Bir süre sonra da Uludağ kalmayacak. Uludağ sadece karla ilgili bir merkez değil ki, buradaki bitki örtüsü, yaban hayatı gittiğinde ne anlamı kalacak? Ama şimdi Uludağ'ı peşkeş çekiyorlar. Buna TBMM'de izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

5 Bursa milletvekilimizle, CHP grubuyla, Millet İttifakı milletvekillerimizle bu mücadeleyi vereceklerini belirten Öztunç, "Çünkü Türkiye'nin pek çok yeri talan edildi, yandaşlara, 5'li çeteye ve müateahhitlere peşkeş çekildi. Ege Akdeniz sahilleri peşkeş çekiliyor, şimdi sırada Uludağ var. Uludağ'ı gridağ yapmak istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Şimdi iktidara geliyoruz. İktidarımızda da buraları korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, TBMM'de şahsa özel adrese teslim bir kanun değişikliği hazırlığında olduğunu belirterek,"Uludağ'da Göller Bölgesi, Çobankaya, Sarıalan, Kirazlıyayla ranta açılıp yapılaşacak. Burası 1961'de Türkiye'nin 5. Milli Parkı. Bugüne kadar bütün saldırılara rağmen korunabildiği kadar korundu ama bugün topyekün bir saldırı altında, buna geçit vermeyeceğiz" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: chp: uludağ yapılaşmaya açılmasın

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği