CHP'li vekiller Rize'yi yakın takibe aldı

CHP

CHP'li vekiller Rize'yi yakın takibe aldı

Rize ve ilçelerinde iki gündür STK temsilcileri ve halkla bir araya gelen CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel' Rize gezisiyle ilgili edindikleri bilgileri basınla paylaştı

Ajans Pazar / RİZE (İGFA) -  CHP Rize İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında konuşan İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize'nin sadece çayın başkenti olarak kalmayacağını, demokrasinin ve birlikte yaşama geleneğinin siyasi anlaşmalarında yoğun olduğu, siyasi tartışmaların çok fazla olmadığı herkesin sözünü söyleyebildiği istediğinin dile getirebildiği bir il haline dönüştüreceklerini kaydetti.

'RİZE BİZİM ÖZEL İLGİ ALANIMIZDIR'

Rize'de bir kabuk değişimin söz konusu olduğunu söyleyen İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ise Rize ziyaretlerinin kendileriyle sınırlı olmadığını bu ziyaretlerin her zaman devam edeceğini belirterek, "Rize'nin ekonomi masasına yönelik Rize'nin ekonomi dinamikleri tarafından bir talep söz konusu.  Benim de içerisinde bulunduğum 22 arkadaşımızla birlikte Faik Öztrak' ın önderliğinde eğer zaman uygunluğu söz konusu olursa başkanımızın koordinasyonunda bir toplantı da düzenleyeceğiz. Rize bizim özel ilgi alanımızdır. Bir kabuk değişimi var Rize'de. Bireyin kendini özgürleştirdiği bir Rize olduğunu görüyoruz. Sokağa çıktığımız zaman bizim insanlarla temasımız çok farklı" diye konuştu.

Rize özelinde gördükleri sorunların da takipçisi olacaklarını belirten Aydoğan, "Merkezi idarenin acil kamulaştırma yaparak mağdur ettiği hatta hukuka uymayan müdahalelerinde olduğunu gördük. Onların yanında olmamız gerekiyor.  İşkur ile ÇAYKUR arasında iş için başvuran gençlerimizin puanları yüksek olmasına rağmen aslında gerekçe yapılamayacak çok basit sorgulamalar yapıldığında yeterli olduğu görülecek diplomalara siz bu ilana uygun değilsiniz diyerek ayrımcılık yapıldığını gördük. Hepsinin takipçisi olacağız" dedi.

Bu arada Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise, Rize'yi önemsediklerini belirterek, özellikle çay tarımı ile alakalı hem kanun teklifi, hem de Genel Başkanlığa sunulan raporları sürekli kamuoyuna açıkladıklarını söyledi.

Ziyaretlerde Rize'nin çayın dışında sorunları ne olabilir noktasında soruları olduğunu belirten Adıgüzel, "Özellikle Ziraat Odalarında arıcılıkla ilgili bölgenin potansiyeli nedir, kivi ile ilgili başka bir şeyler yapılabilir mi gibi sorulara yanıt aradık. Rize için Turizm potansiyeli ne olabilir? Bunları burada görmeye çalışıyoruz. Rize'nin bu konudaki güncel sorunu nedir? Hastalar rahatlıkla sağlık sunumuna erişebiliyorlar mı? Eczaneler her ilacı bulabiliyorlar mı? Onlara bakıyoruz." diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: chp'li vekiller rize'yi yakın takibe aldı

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği