Çiğli Belediyesinde Türkçe okuma yazma kursu sona erdi

Çiğli Belediyesinde Türkçe okuma yazma kursu sona erdi

Çiğli Belediyesinde Türkçe okuma yazma kursu sona erdi

Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği Türkçe Okuma Yazma Kursunu başarıyla tamamlayan 15’i yabancı uyruklu 24 kişi gerçekleştirilen tören ile sertifikalarını aldı.

İZMİR (İGFA) - Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ve dört ay süren Türkçe Okuma Yazma Kursu sona erdi. İran, Rusya, Cezayir ve Azerbaycan uyruklu 15 kişi ve yaşları 27 ile 70 arasında değişen 9 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kursu başarıyla tamamladı. Kursiyerler, Çiğli Belediyesi Atilla İlhan Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

KURSİYERLERDEN GÖZ DOLDURAN PERFORMANS

Yabancı uyruklu kursiyerler, sertifika takdiminin ardından düzenlenen dinleti etkinliğinde söyledikleri Türkçe şiirler, şarkılar ve İzmir Marşı ile göz doldurdu. Tören sonunda tüm kursiyerlere Türkçe okuma kitapları armağan edildi.

YENİ DÖNEM KAYITLARI SÜRÜYOR

Eylül ayında başlayacak olan yeni dönem Okuma Yazma Kurs kayıtları devam ediyor. Kursa katılmak isteyen Türk ve yabancı uyruklu vatandaşlar Çiğli Belediyesi Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde bulunan Kariyer Ofisi’nden kayıt yaptırabilecek.

BAŞKAN YILDIZ: “TOPLUMSAL UYUM SAĞLANIYOR”

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkçeyi öğrenmelerinin toplumsal uyum açısından değerli olduğuna vurgu yapan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Dünyanın birçok ülkesinden gelerek İzmir’e ve ilçemize yerleşen kişilerin Türkçeyi ve kültürümüzü öğrenmek istemesini kıymetli buluyorum. Çiğli Belediyesi olarak, bu sürece yerel anlamda katkı sağlamak adına Türkçe Okuma Yazma Kursu düzenledik. Açtığımız kurs ile birçok yabancı uyruklu kursiyerin dilimizi öğrenmesine vesile olduk. Yabancı uyruklu kursiyerlerin yanı sıra çeşitli sebeplerle okuma yazma öğrenme şansı elde edememiş vatandaşlarımız da kursumuzu başarıyla tamamladı. Her birini tek tek kutluyorum. Kurslarımız önümüzdeki dönemlerde de sürecek. Okuma yazma öğrenmek isteyen herkesin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor