Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf Açıklaması: "Savunma Hakları Var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündemi meşgul eden Köfteci Yusuf’un denetimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

UBA / (ANKARA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündemi meşgul eden Köfteci Yusuf’un denetimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İki şubesinde domuz eti tespit edilmesi üzerine, işletmenin gıda güvenliği konusundaki durumu kamuoyunda geniş bir tartışma başlattı. Erdoğan, bu konuya dair yaptığı açıklamalarda, denetim raporlarının yargı sürecinin kesinleşmesinin ardından yayımlandığını belirtti.

Erdoğan, “Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin kendini savunma hakkı bulunmaktadır” ifadelerini kullanarak, Köfteci Yusuf’un adil bir şekilde savunma yapma hakkına sahip olduğunu vurguladı. Bu durum, işletmenin itibarını koruma çabalarının yanı sıra, gıda güvenliği alanındaki denetim süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğine de dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı, gıda güvenliği ve denetimlerin önemine değinerek, bakanlıkların denetim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti. "Gıda güvenliği, vatandaşlarımızın sağlığı açısından hayati öneme sahip. Bu nedenle denetimlerin titizlikle sürdürülmesi gerekmektedir" diyen Erdoğan, gıda sektöründeki güvenilirliğin korunması adına atılacak adımlara vurgu yaptı.



ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz