Tarih: 19.05.2024 11:53

Cumhuriyet’i ileriye taşıyacak olan sizlersiniz

Facebook Twitter Linked-in

CEM BAKIRCI

ERZURUM / UBA - 'Ülkemiz sizlerin omzunda yükselecektir.'

Cumhuriyet Halk Partili (CHP)  Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özcan,'Cumhuriyet’i ileriye taşıyacak olan sizlersiniz.Ülkemiz sizlerin omzunda yükselecektir.' dedi. Başkan Görbil Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin ilk ateşini yaktığı, ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık yolunda şanlı yürüyüşünün başladığı gündür.

105 yıl önce Samsun’da başlayan İstiklal Mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulması ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ile sonuçlanmış ve Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandırılmıştır.

'Ülkemiz sizlerin omzunda yükselecektir.'

Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerimiz, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerden olma gurur, mutluluk ve onurunu yaşamıştır.Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir. Atatürk ilke ve devrimlerini yeni nesle en iyi şekilde anlatmaya devam edeceğiz.

19 Mayıs 1919 kurtuluşunu gençliğe armağan eden ve gençlere verdiği değeri gösteren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Gençler! Cumhuriyet’i ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Ve ülkemiz sizlerin omzunda yükselecektir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en büyük görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, saygı, şükranla anıyor; bırakmış oldukları mirasa sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —