Denizde palamut bolluğu esnafın yüzünü güldürdü

Denizde palamut bolluğu esnafın yüzünü güldürdü

Denizde palamut bolluğu esnafın yüzünü güldürdü

Balık avlanma sezonu 1 Eylül gece saat 12 itibariyle başladı. Gece yarısı avlanmaya çıkan balıkçılar denizde Palamut’un bol olduğunu belirtti. Denizin bereketi balıkçı esnafın yüzünü güldürdü.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar avlanma sezonunu İstanbullu balıkçılarla karşıladı. Can Akın Çağlar esnaf ziyareti öncesi Gürpınar Su Hali’nde fotoğraf sanatçısı Atilla Bölükbaşı’nın ‘Mavi Çığlık Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yaptı.

Balıkçıların avdan güler yüzle döndüğüne işaret eden Can Akın Çağlar, “Yeni balık sezonumuz hayırlı, bereketli olsun. Bol kazançlı ve insanımıza da ucuz balık olsun diye temenni ediyoruz. Balıkçılardan öğrendiğimiz kadarıyla Palamut bu sene bolmuş. Palamut balıkçılara göre bolluk bereket anlamına geliyor. Palamut bunun öncü işareti. Tezgahlarda bol miktarda Palamut var. İnşallah tüm sezon böyle devam eder, insanlarımıza da ucuz balık yeme imkanı olur” dedi.

“BALIKÇILARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”

İBB’nin balıkçılara her türlü malzeme desteği verdiğine işaret eden Genel Sekreter Can Akın Çağlar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Burası Türkiye’nin en büyük balık hali ve adeta Türkiye’de balık fiyatlarının belirlendiği bir hal. Burası İBB tarafından işletilen bir yer. Soğuk hava deposundan her türlü lojistiğine kadar, İBB tarafından sağlanan bir lokasyon. Tabi ki gönlümüz buranın daha çok balıkla dolmasını, esnafımızın daha çok kazanmasını arzu ediyor. Burası daha çok ticari büyüklüğe ulaşmış bir yer ama onun ötesinde İBB olarak biz çok sayıda balıkçı esnafımıza birçok destek veriyoruz. Onlara ağ desteklerinden kullanacakları birçok malzemeye kadar destek sağlıyoruz. Sadece burada ticari fonksiyonları değil İstanbul’da küçük balıkçı esnafımızı da destekliyoruz. Yeni balık sezonun açıldığı bugün de tüm balıkçılarımıza bol bereketli kazançlı bir sezon diliyoruz. İnşallah bu vesileyle hem İstanbullulara hem te Türkiye’deki tüm vatandaşlarımıza ucuz balık yeme imkanı sağlanmış olur.”


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Körfez'in acil oksijene ihtiyacı var!

'Beceri temelli' yeni ders kitapları hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Veliaht Prensi El Suud ile görüştü

MASKİ’den gereksiz kazı iddialarına yanıt

Mudanya Devlet'te 'Üroflowmetri' yenilendi

Manisa Büyükşehir sınavda da öğrencilerin yanında

Tokat'ta yılların içme suyu sorunu çözüldü

Başkan Alemdar Sakarya’da vatandaşlarla kucaklaşıyor

Okula uyum sürecinde doğru yaklaşım tüyoları... İlk gün stresine karşı öneriler

3. İzmit Körfezi Deniz Festivali dolu dolu geçti

Bursa'dan yeni uçuş müjdesi...

Trabzon, İzmir ve Antalya’da gençler arası 'Medya ve İletişim' projesi

Sakarya'da çocuklar park istemişlerdi... Sekiharman’da yüzler güldü

Sakarya'da 'Açık Hava’da unutulmaz hafta sonu

Afazili bireylere çevrimiçi terapi desteği

Ziya Taşkent anısına Sakarya'da unutulmaz gece

Gökyüzü Gözlem Şenliği ile Kocaeli'den uzay gözlemlendi

SASKİ’den içme suyunun geleceği için önemli adım

Mazhar Osman'a Yeşilay'dan anma

Sakarya Büyükşehir’in yıldızları İzmir’deki müsabakaya damga vurdu

Sarsılmaz Silah Kuleleri global arenada