Dijital Pazarlama ile e-ihracatta yüzde 80'e yakın kar

Dijital Pazarlama ile e-ihracatta yüzde 80

Dijital Pazarlama ile e-ihracatta yüzde 80'e yakın kar

Yıllık yüzde 20 büyüme hacmine sahip olan e-ticarette payını artıran e-ihracat, gelişen ve büyüyen bir pazar olarak ilgi görmeye devam ediyor. 1 milyar 421 milyon dolar hacme ulaşan e-ihracat, gıdadan kimyaya giyimden aksesuara kadar birçok sektör için cazip hale geliyor.

İSTANBUL (İGFA)- Dijital dünyaya uyum sağlarken her geçen gün gelişen ve büyüyen pazarlara bir yenisi ekleniyor. Son zamanlarda büyük bir ilgi gören e-ihracat, e-ticaretin içerisinde payını artırmaya devam ediyor. Kurdaki dalgalanmalardan etkilenerek yüksek kar sağlayan e-ihracat, birçok avantajıyla daha da büyüme göstereceği öngörülüyor. 

Dijital pazarlama ile e-ihracat firmalarının kar oranını yüzde 80’e yakın artıracaklarını belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “E-ihracat için öncelikle hedef pazarın belirlenmesi gerekiyor. İnternet dünyası bu pazarı belirlememizde birçok kaynak sunuyor. Bu kaynakların istatiksel verilerine göre ürün ve hizmet sunacağımız ülke belirlenmelidir. Bunlardan bir tanesi anahtar kelime araştırması. Yani ürün veya hizmetimiz ile ilgili arama motorlarında ne kadar arama yapıldığını öğrenebiliriz. Aynı zamanda Google Market Finder ile potansiyel pazarlar tespit edilebilir. Pazar araştırmasının ardından pazar yeri arama motorları ve sosyal medya mecraları incelenerek hedef kitlenin hangi uygulamaları kullandığı ölçümlenmeli ve dijital pazarlama planı oluşturulmalı. Yapılan tüm detaylı araştırmalar neticesinde satış hacminin kısa sürede arttığı gözlemlenebilir” dedi.

E-ihracatta dijital pazarlamanın olmazsa olmazlarını açıklayan Kaplan,  son kullanıcının markayı çok rahat her platformda bulunması gerektiğini belirtti. Kaplan, sözlerine şöyle devam etti: “Son kullanıcının markayı bulması için web sitesinin ve sosyal medya uygulamalarının teknik ayarlarının doğru yapması gerekiyor. Ardından doğru kurgulanan dijital reklam yönetimleriyle üst sıralarda yer alabilir. Aynı zamanda e-ihracatın önemli kaleleri olan Amazon ve Esty gibi sitelere özel bir planlama yapılmalı ve son kullanıcının zaman kaybetmeden ulaşması sağlanır.”


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Belediye çalışanlarına KOAH anlatıldı

İpekyolu Belediyesi “ÇIL KEZİ” Kadın Danışma Merkezini Açtı

MANAVGATLILAR, BURÇE İÇİN TEK YÜREK

VALİMİZ MEHMET FATİH ÇİÇEKLİ’den BELEDİYEMİZE ZİYARET

-BOZÜYÜK BELEDİYE TİYATROSU ÖDÜLÜ, BAŞKAN BAKKALCIOĞLU’NA TAKDİM ETTİ

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

Pazaryeri Kaymakamı Kahraman'dan ev ziyaretlerine devam

Düzce'de zincirleme kaza: 3 yaralı!

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

Almanya Merkezli İşteyim.com, Kariyer.com’u Satın Almak İçin Harekete Geçti..!!

Almanya’daki Gururumuz Çetin Ay Ünlü iş insanı Bill Gates’e Rakip Mi Oldu!

Bursagaz güvenli gaz kullanımı için uyardı

Başkan Bozbey dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı

İklim krizi su kaynaklarını vurdu

Manisa'da sanat sınırlaması kaldırıldı

Ankara'da 'Erzurum' havası

Bursa'da ilk konser Lena Chamamyan'dan

Soğuk hava ve kar yağışları geliyor!

GENSED, Eskişehir’de sektör temsilcileriyle buluştu

Beden eğitimi branşına 'Milli' atama

Manisa'da Pati Çarşı sokak hayvanlarına umut oluyor