Dikkat! Arama motorları ile yayılıyorlar

Dikkat! Arama motorları ile yayılıyorlar

Dikkat! Arama motorları ile yayılıyorlar

Saldırganlar, kötü amaçlı yazılımlarını geliştirmeye ve son kullanıcıları tehlikeye atmanın farklı yollarını bulmak için çok fazla yatırım yapıyor. Kötü amaçlı yazılımların reklamlar aracılığıyla yayılması da bu yöntemlerden bir tanesi.

İSTANBUL (İGFA) - Reklam engelleyicilerin ve gelişmiş güvenlik yazılımlarının sürekli kullanımına rağmen reklamlar yoluyla yayılan kötü amaçlı yazılımlar, özellikle yasal sitelerin reklamları gibi göründüklerinde hala büyük bir sorun.  Kötü amaçlı arama reklamları, tehdit aktörleri tarafından reklam istismarının yalnızca bir biçimini temsil ediyor. Diğer türler arasında, steganografi kullanarak kötü kod gizleyen kötü huylu banner reklamların yasal web sitelerinde dağıtılması yer alır. Kötü amaçlı reklamlarla metin içi köprüler, açılır pencereler ve daha fazlası aracılığıyla da karşılaşılabilir.

ARAMA MOTORLARINDA KÖTÜ AMAÇLI REKLAMLAR NASIL ÇALIŞIR?

90'lı yıllar boyunca çeşitli arama motorlarında yaşanan patlamanın ardından ve çevrimiçi dünyanın fiziksel günlük yaşamlarımıza giderek daha fazla nüfuz ettiği düşünüldüğünde reklam şirketlerinin bu tür alanları hedeflemek istemesi şaşırtıcı değil. Ancak bu arama reklamları arasında kötü niyetli olanlar da bulunabilir. Kötü amaçlı reklamlar genellikle tehdit aktörlerinin potansiyel kurbanları reklamlarına tıklamaya ikna etmek için arama motorlarından en iyi reklam alanını satın almasını içerir. Arama reklamları için ödeme yapan dolandırıcılar, kötü amaçlı sayfalarını otomatik olarak insanların arama sonuçlarının en üstüne getirir. Belirli ürünleri arayan internet kullanıcıları, meşru ve kötü niyetli bir reklam veya sayfayı ayırt etmek için yalnızca ince ipuçlarının mevcut olduğu bu tür durumlarla karşılaşabilir.

2023 yılında Google, kötü amaçlı yazılımları teşvik eden reklamlar da dahil olmak üzere reklam ağını kötüye kullanan 1 milyardan fazla reklamı engelledi veya kaldırdı.  Diğer çevrimiçi reklamverenler de mağdurdur. Reklamcılık işinin doğası gereği, kötü niyetli kişiler tüm bir reklam zincirini manipüle edebilir ve reklam satın almaktan arama motoru sağlayıcılarını taklit etmeye, web sitelerini ve reklam sunucularını hacklemeye kadar çeşitli olası yollarla tehlikeye atabilir.

KÖTÜ AMAÇLI REKLAMLARA KARŞI NASIL KORUNULUR?

En cazip teklif bile bazen beklenmedik tehlikeleri gizleyebileceğinden dikkatli olmalısınız. Siber tehditlere karşı korunmak için atabileceğiniz temel adımlar var ve aynı şey kötü amaçlı reklamcılık için de geçerli. İşte bunlardan birkaçı:

  • Farkındalık geliştirmek, siber güvenli bir yaşama doğru atılan ilk adımdır. Sadece bu blog yazısını okumuş olmanız bile kötü amaçlı reklamcılığın kurbanı olmamanız için önleyici bir tedbirdir.
  • Tarayıcı parmak izini sınırlayın, sadece gizlilik için değil. Kötü niyetli sitelerin ve aktörlerin cihazınızı tanıması için potansiyel bir yolu ortadan kaldırır.
  • Saygın bir reklam engelleyici kullanın; bu reklamların size ulaşmasını engellemenin bir yoludur ve yüzde 100 etkili olmasa da diğer ipuçlarımızla birlikte işe yarayacaktır.
  • Çeşitli açılır pencerelere, izin isteklerine ve diğer istenmeyen tarayıcı davranışlarına karşı dikkatli olun.
  •  Cihazlarınızı ve yazılımlarınızı güncel tutun. Bazı güvenlik açıkları kolayca istismar edilebilir ve bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırabilir.
  •  Gerçek zamanlı korumaya sahip güçlü bir güvenlik çözümü kullanın.

Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Dr. Maximilian Krah: "Türkler Bizim Dostumuz ve Akrabamızdır"

Erdoğan'dan yeni yasama yılında 'Yeni Anayasa' mesajı

Bakan Göktaş: Dijital bağımlılıkla etkili mücadeleyi sürdürüyoruz

Kocaeli Rallisi 41. kez start alıyor

Türk ve Japon müteahhitlerden güç birliği

Grip deyip geçmeyin..!

Togg'un ilk sedan modeli T10F 2025'e hazırlanıyor

Osmangazi’nin köylerinde şenlik dolu günler

AK Parti Mardin İl Başkanı Uncu'dan ÜNİAK standına ziyaret 

Gazeteci İsmail Koyuncu, UGİYAD'ın yeni genel başkanı seçildi

ONKODAY 1-31 Meme Kanseri Ayı etkinlik takvimini duyurdu

‘Biliyorum ama hatırlayamıyorum, dilimin ucunda’ dediğimiz durum neden yaşanıyor?

Bursa'da FETÖ operasyonu! Eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı yakalandı

Bursa’da motosiklet hırsızları cirit atıyor

Dural ailesinin mutlu günü

Rotary Balkan Mimarlık Öğrencileri Çalıştayı Ayvalık’ta yapıldı

Adıyaman İndere ülkenin en büyük şantiyesi oldu... Kaya zemine tünel kalıpla sağlam konutlar

Egeli madencilerden sert tepki! Ruhsatlarımızı Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan mı alacağız?

Kombi bakımlarınızı ihmal etmeyin

Sağlık problemi olanlar bitki çaylarını dikkatli kullanmalı

Eğitimde temizlik ve güvenlik sorununa çözüm bekleniyor