Dilimizin Zenginlikleri projesinde Yıldırım fark yarattı

Dilimizin Zenginlikleri projesinde Yıldırım fark yarattı

Dilimizin Zenginlikleri projesinde Yıldırım fark yarattı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafında başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki okullarda uygulanmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan ve öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını amaçlanan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Bursa Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ders öğretmenleri koordinesinde haftalık olarak belirlenen konu başlıklarıyla uygulama gerçekleştiren öğrencilerin, dilin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak, eserlerlerde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmesi amaçlanıyor.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda gerçekleştirilen derslerde haftalık olarak belirlenen Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma, Hikâye Tamamlama, Hikâye Kartı Hazırlama, Söyle-Çiz, Kitap Tanıtma Çalışmaları, Anlat Bakalım gibi konularda etkinlikler yapıyor.

ÖĞRENCİLER ETKİNLİKLERLE DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ TANIYOR

Proje eylem planı kapsamında hazırlanan konular haftalık olarak belirlenerek, işlenecek konuya uygun etkinlikler belirleniyor. Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin konuya olan dikkatini arttırmayı hedefleniyor. Proje kapsamında öğrencilerin Türk Edebiyatını tanıması, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedeflenirken, yapılan uygulamalı çalışmalar ile Türkçenin zenginliğinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Gerçekleştirilen derslerde öğrencilerin etkinliklerle, eğlenerek öğrendiklerini dile getiren Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, "Her öğretim düzeyine özel hazırlanan programları etkinliklerle destekliyoruz. Program kapsamında Kutadgu Bilig okumaları, sözlük tasarım ve afiş yarışmaları gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizin dilimizde ve eserlerimizde geçen sözcüklerin anlamlarını öğrenmesini ve milletimizin kültürünü, düşünce dünyasını tanımalarını istiyoruz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Başkan Bozbey dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı

İklim krizi su kaynaklarını vurdu

Manisa'da sanat sınırlaması kaldırıldı

Ankara'da 'Erzurum' havası

Bursa'da ilk konser Lena Chamamyan'dan

Soğuk hava ve kar yağışları geliyor!

GENSED, Eskişehir’de sektör temsilcileriyle buluştu

Beden eğitimi branşına 'Milli' atama

Manisa'da Pati Çarşı sokak hayvanlarına umut oluyor

Tekrarlar ve uzatmalar kekemelik belirtisi olabilir!

Muğla 'Tarihi Kentler'e ev sahipliği yapacak

İstanbul Bursa'ya indi!

Düzce'de hastaneye giden hükümlü firar etti

Türkiye’nin ikinci en büyük projesi Konya’da görücüye çıktı

İstanbul Bakırköy yenileniyor

Konuşmamız Gerek'ten 'Regl Hijyeni Rehberi'

Tokat'ta yeni sanayi sitesine iki alternatifli çözüm

DEVA Partili Ekmen: Mersin'den Avrupa'ya doğrudan uçalım!

İstanbul'daki yenidoğan desteğinde hedef 45 bin aile

Denetimler sıkı olacak! 1 Aralık'ta başlıyor...

Kuvvetli yağışa karşı Sakarya SASKİ teyakkuza geçti