Diş eti çekilmesi diş kaybı ile sonuçlanabilir!

Diş eti çekilmesi diş kaybı ile sonuçlanabilir!

Diş eti çekilmesi diş kaybı ile sonuçlanabilir!

Diş eti çekilmesinin diş köklerinin açığa çıkması durumu olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun zamanla kemik kaybına yol açabileceğini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Karaduran, dişin kök kısmının açığa çıkması dişi çevreleyen kemik yapısının kaybına neden olabilir.

Diş eti çekilmesinin, diş eti kenarının kök yüzeyine doğru geri çekilmesi durumuna denildiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Karaduran, “Bu durum diş kökünün açığa çıkmasına neden olur. Diş eti çekilmesine neden olan faktörler arasında; diş pozisyon bozuklukları, yanlış teknikle veya sert diş fırçalama, diş sıkma, kötü ağız hijyeni ve diş eti hastalıkları yer alır.” dedi.

Diş eti çekilmesi ile dişin kök kısmının açığa çıkmasının bu bölgede bakteri birikimini kolaylaştırdığına dikkat çeken Karaduran, “Zamanla, bakteri plağı ve diş taşı birikimi sonucu oluşan diş eti hastalığı nedeniyle dişi çevreleyen kemik yapısı etkilenir, kemik kaybı yaşanabilir ve dişlerin destek yapısı zayıflar. Diş eti çekilmesi tedavi edilmediğinde ve dişleri çevreleyen sert dokunun tamamen ortadan kalktığı durumlarda süreç dişin kaybı ile sonuçlanabilir.” şeklinde konuştu.

Diş eti çekilmesinin erken belirtilerine değinen Dr. Öğr. Üyesi Kübra Karaduran, “Diş etinde kanama şikayeti, diş etinde şişlik, kızarıklık veya hassasiyet olması, ağızda kötü tat veya kötü nefes varlığı ve dişlerde hassasiyet şikayeti diş eti çekilmesi belirtisi olabilir.” dedi. Diş eti çekilmesinin erken aşamalarda, konservatif yöntemlerle tedavi edilebileceğini vurgulayan Karaduran, “Diş taşı temizliği tedavisi ile plak ve diş taşı birikintileri uzaklaştırılır. Tedavi sonrasında doğru diş fırçalama ve diş ipi kullanımı konusunda hastaya bilgilendirme yapılır ve bu diş etlerinin sağlığını korumasında yardımcı olur. Eğer diş etinde enfeksiyon durumu var ise antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Erken aşamalarda doğru tedavi yaklaşımı ile diş eti çekilmesinin ilerlemesi durdurulabilir, ancak ileri düzey dişeti çekilmeleri olan durumlarda cerrahi tedavilere ihtiyaç duyulabilir.” diye konuştu.

İleri düzey diş eti çekilmelerinde, diş eti kenarının daha fazla geriye çekilmesini önlemek amacıyla, frenulumun uzaklaştırılması işlemi yapılabildiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Kübra Karaduran, diş eti çekilmesinin bazı risk faktörleri tarafından tetiklenebildiğini belirterek, “Yetersiz diş fırçalama, yanlış teknikle veya sert diş fırçalama, diş ipi kullanmama, diş taşlarının birikmesi, ailede diş eti hastalığı geçmişi olması, sigara kullanımı, diş pozizyon bozuklukları, diş sıkma ve hormonel değişiklikler diş eti çekilmesine neden olabilen başlıca risk faktörleri arasında sayılabilir.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Büyükşehir’in Kent Korosu Türk Sanat Müziği Konseri Yoğun İlgi Gördü

Üniversitelilere uygun fiyatlı lezzet durağı!

Kaynağında ayrıştırma eğitimi ilçelere yayıldı

Masalın Kalbi Kahramanmaraş’ta Atmaya Devam Ediyor

Kayseri Bilim Merkezi’nden Muhteşem Bilim Gösterileri Etkinliği

‘7.Uluslararası Tour of Mersin’in En Zorlu Etabı Başarıyla Tamamlandı

Türk Sanat Müziği Manisa’da büyük ilgi gördü

Sakarya'da paylaşmanın sevincini SGM’de yaşadılar

Ayvalık, Ata’sının izinde buluştu

Kayseri’nin Geleceğini İnşa Eden Büyükşehir’e, Akıllı Şehircilik Alanında Bir Ödül Daha

DBB personeline 'Kamu İhale Kanunu' eğitimi verildi

60 bin tanker Antalya trafiğinden çekiliyor

Sapanca Gölü'nden sevindirici gelişme... Sapanca'da bir ayda 12 milyon metreküp su artışı

Tunus Büyükelçisi'nden Konya'ya ziyaret

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ÖĞRENCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Başkan Görgel: “Her İlçemizde Daha Etkin ve Sürdürülebilir Hizmet İçin Çalışıyoruz”

İznik’in tarihi zenginliği Bursa Kitap Fuarı'nda konuşuldu

Osmanlı’nın kuruluşunda Sakarya OSM’de konuşulacak

MANSUR YAVAŞ 2024 YILINI ANLATTI: “KAYNAKLARIMIZI İSRAF ETMEDEN, ADALETLİ VE ETKİN KULLANDIK”

İZMAR’ı İzmirliler bağrına bastı

Van Tuşba peş peşe sallandı!