Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Atatürk İlkokulunda uygulanan projeyle öğrenciler, "Sıfır Atık" temasıyla geri dönüşüm malzemelerinden kentin tarihi mekanlarının maketini yaptı.
ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Diyarbakır'da tarih öğretmeni olarak görev yapan Ferda Salık koordinatörlüğünde hayata geçirilen "Su Gönüllüsü Çocuklar Sahada" projesi kapsamında Çınar'daki Atatürk İlkokulunda öğrenciler, çevreyi kirleten atık ürünleri toplayarak geri dönüşüme kazandırdı. Öğrenciler doğadan topladıkları plastik şişeler, kapaklar, kâğıt gibi atık malzemeleri kullanarak kenti simgeleyen tarihî eserlerin maketini hazırladı.
Ailelerinin de desteğiyle hazırladıkları UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları ile Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare ve Zerzevan Kalesi gibi tarihî mekânların maketlerini okullarında sergileyen öğrenciler, su kaynaklarının korunması ve atıkların geri dönüştürülmesi konusunda farkındalık sağlamayı amaçladı.
Öğrencilerden 8 yaşındaki Medine Aslan, 2. sınıfta okuduğunu belirterek bu projeyle Ongözlü Köprü'nün maketini tasarladığını belirtirken, "Gelecekte kuraklıkla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Lütfen, suyu israf etmeyin" mesajını verdi.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz