DOĞU'NUN ŞİFA KAYNAĞI PASİNLER KAPLICALARI TURİZM MEVSİMİNİ AÇTI

DOĞU

Yer altı kaynak suları bakımından oldukça zengin bir coğrafyaya sahip olan Pasinler Hasankale kaplıcaları sağlık turizmi açısından önemini korumaya devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin termal turizm merkezlerinden Erzurum’un Pasinler Hasankale ilçesindeki kaplıcalar, Belediye Başkanı Ahmet Dölekli'nin gayretleri sonucu Yeni yapılan Termal tesisleriyle Turizme iddialı olarak yaz sezonunun gelmesiyle kapılarını yeniden hizmete açtı.

ERZURUM / UBA - Son dönemlerde Termal tesisleriyle dikkati çeken Pasinler kaplıcaları Erzurum’a 35 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır, Erzurum, Kars,Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon, Artvin ve Rize gibi çevre illerden her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor.

Yer altı kaynak suları bakımından oldukça zengin bir coğrafyaya sahip olan Pasinler Hasankale kaplıcaları sağlık turizmi açısından önemini korumaya devam etmektedir. Günümüzde özellikle yaz ve kış sezonunda sağlık turizminin bir kolu olan termal - kaplıca tatili oldukça revaçtadır Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen kaplıca sularının bulunduğu yerlere kurulan tesisler özel havuzlarında bu şifalı suları kullanarak gelen ziyaretçilerine günübirlik ve turistik kale oteliylede yatılı olarak hizmet vermektedir. Erzurum’un Pasinler kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir diye soracak olursanız; romatizmal hastalıklara, cilt hastalıklarına, bağırsak, mide ve safra rahatsızlıklarına, deri rahatsızlıklarına, iltihaplı kadın hastalıklarına ve daha birçok rahatsızlığa iyi geldiği saptanmıştır.Bölgede romatizma, Kadın ve cilt başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Pasinler Termal Tesisleri yılın 4 mevsimi "şifa" arayanların gözde adresleri arasında yer alıyor.

Son yıllarda Atıl durumda olan Kale Otelin son model olarak onarılması ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından yeni yapılan Büyük termal kaplıcanın hizmete girmesi, aileler için özel havuzların olması daha çok kişiye hizmet veren kaplıcalar, çevresindeki doğal güzelliklerle de dikkati çekiyor.

Kaplıcalarıyla ünlü Erzurum'un Pasinler ilçesinde belediye tarafından yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yapılan yeni Büyük kaplıca Turizm sezonuyla vatandaşların hizmetine açıldı. Havaların ısınmasıyla birlikte Turizm sezonuna iddialı başladıkları hakkında açıklamada bulunan Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, ilçeye yeni bir kaplıca kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Pasinler'i hak ettiği yere getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Dölekli, "Yeni kaplıcamız vatandaşlarımızın yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulmuştur. Yaklaşık 10 milyon lira kadar yapmış olduğumuz yatırımla ilçeye bir kaplıca daha kazandırdık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Mevcut Kaplıcalarımızı da tadilata alarak tamamen yeniledik. Hedefimiz günde binlerce kişiyi kaplıcalarımızda ağırlamak. Pasinler ilçemizi inşallah termal turizmde cazibe merkezi haline getireceğiz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak 800 metre derinlikte vurmuş olduğumuz sondaj çalışmamızda 65 derece sıcak su çıkardık, Pasinler artık Doğu Anadolu ve Türkiye’nin termal başkenti olacak inşallah Ayrıca ilçemize termal kaynaklarımızdan faydalanmak için gelen misafirlerimize konaklama yerlerimiz mevcuttur.Turistik kale otel ve aile kabinlerimizde konforuyla vatandaşlarımızın hizmetinde" diye konuştu.



ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor